Teaser: Mercedes SL-Klasse facelift (2016)

Teaser: Mercedes SL-Klasse facelift (2016)Mercedes brengt een opgefriste SL-Klasse Roadster mee naar het Autosalon van LA en schenkt ons alvast een eerste beeld.

De Mercedes SL-Klasse nestelt zich samen met de SLK – die binnenkort omgedoopt zal worden tot SLC – in het roadstersegment voor de premium Duitsers uit Stuttgart. Wie op zoek is naar rijplezier, dynamiek en de haren in de wind kan hier steevast terecht, met de uitbreiding van het gamma reguliere cabrio’s (C-Klasse, E-Klasse, S-Klasse, …) wil Mercedes de sportieve cabriolet een deugddoende facelift schenken om hem levensvatbaar te houden.

Designmatig verwachten we voor de nieuwe SL-Klasse – codenaam: R231 – een licht gewijzigd voorkomen met een nieuwe voorbumper – die ons wat doet denken aan de AMG GT -, lichtblokken en achterzijde. Nog steeds voorzien van een metalen klapdak waardoor de bruikbaarheid ook in minder warme gebieden/maanden gegarandeerd blijft. Ook binnenin zal het geheel wat frisser voor de dag komen met nieuwe materialen, veiligheidssystemen en een upgrade van het COMAND systeem. Dit neemt de navigatie, communicatie en multimedia voor zijn rekening.

Vorig jaar kreeg de SL-Klasse met de SL400 nog een nieuwe instapper van Mercedes toegewezen, daarnaast blijft de V8 in de SL500 ongetwijfeld op post. Voor de SL63 AMG variant is het nog niet duidelijk wat Das Haus van plan is, de bestaande 5.5-liter V8 behouden of direct al wisselen voor de nieuwe 4.0-liter V8. Liefhebbers van twaalfcilinders opteren hier natuurlijk voor de SL65 AMG die kan uitpakken met 620 pk!

Volgende week – 17/11/15 – gaat het Autosalon van Los Angeles van start en verwachten we een volledige onthulling van deze Mercedes SL, tenzij dat de Duitsers natuurlijk iets vroeger naar buiten komen met alle informatie, meer beeldmateriaal en video’s! Met de winter voor de deur heb je toch niets aan een dergelijke wagen, tegen volgende zomer moet hij wel bij de dealer staan.

Teaser: Mercedes SL-Klasse facelift (2016)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...