Spyshots: Bugatti Chiron (2016)

Spyshots: Bugatti Chiron (2016)Na een carrière van bijna 10 jaar is het design van de Bugatti Veyron al behoorlijk ingeburgerd, zijn Chiron opvolger ziet er alvast een stuk extremer uit!

Nadat de Bugatti Veyron de autowereld in 2005 verbaasde met ongelooflijke prestatiecijfers (1.001 pk!) en toch een toegankelijk rijgedrag volgde een behoorlijk lange carrière waarin er 300 Coupé’s en 150 Roadster – Grand Sport aldus de sportwagenbouwer – verkocht werden. Omdat die verkoop niet van een leien dakje liep kwamen de Fransen met héél véél speciale edities en een krachtigere Super Sport / Grand Sport uitvoering die maar liefst 1.200 pk meekreeg uit de bestaande achtliter W16.

Hierdoor hadden ze wel voldoende tijd om werk te steken in een volwaardige opvolger. Deze gaat nog steeds door het leven als Chiron in de wandelgangen al is die naam nog niet officieel bevestigd. Vorig jaar doken er al prototypes op maar die hadden nog een Veyron koetswerk aan, nu werden in Italië enkele brutrale Chiron’s gefotografeerd die ons alvast doen watertanden. Motorisch zou de W16 op post blijven maar dankzij een hybride hulpmotor nog krachtiger voor de dag komen, cijfers van 1.400 tot 1.600 pk zouden haalbaar zijn.

Momenteel neemt Bugatti alvast de eerste orders op bij hun vermogend cliënteel, terwijl je met een dik miljoen voldoende had voor een Veyron zou de Chiron een vanafprijs hebben van 2,5 miljoen euro! Op het Autosalon van Frankfurt stond er nog een gelikt Bugatti GT Vision conceptmodel voor Gran Turismo Sport, diverse stijlelementen zouden wel overgenomen worden voor het uiteindelijke Chiron productiemodel. Naar alle waarschijnlijkheid staat deze Bugatti Veyron opvolger op het Autosalon van Genève in maart 2016.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...