Mercedes onthult AMG Line voor de V-Klasse

Mercedes onthult AMG Line voor de V-KlasseNu de V-Klasse een volwaardige Mercedes is krijgt deze natuurlijk ook een sportieve AMG Line uitvoering!

Toen Mercedes vorig jaar de V-Klasse als opvolger van de Viano presenteerde waren we sterk onder de indruk. Vroeger werden de busjes ietwat stiefmoederlijk behandeld, met de introductie van de V-Klasse hoeft deze niet meer onder te doen voor een C-Klasse of S-Klasse. Aan de buitenzijde werd alles strakgetrokken, binnen krijg je de beste materialen en naast een gigantische ruimte kan je ook in luxe en weelde baden. Naast enkele avontuurlijke Marco Polo en Marco Polo Activity versies en de introductie van de 4MATIC vierwielaandrijving voorziet Mercedes nu een sportieve touch met de AMG Line.

Verwacht nu wel geen brullende biturbo V8 of V12 onder de motorkap, het blijft beperkt tot enkele optische aanpassingen. Zo krijg je een nieuwe, aangescherpte neus, blits 19″ AMG lichtmetaal en achteraan zelfs een subtiele spoiler. Binnenin vind je het grootste panoramisch zonnedak uit het segment, een grotere middenconsole mét frigofunctie, iPad houders achteraan én daar kan je nu ook zetelverwarming krijgen. Qua afwerking kiezen ze voor véél chroom en koolstofvezel maar daarin krijg je natuurlijk altijd het laatste woord.

Het onderstel ligt ook nog eens 15 mm dichter bij het asfalt waardoor er een betere rijdynamiek zou moeten zijn, anderzijds moet je ook niet teveel verwachten van deze V-Klasse AMG Line. Op het komende Autosalon van Frankfurt verwachten we deze snelle Duitser te zien, prijzen zijn er op dit moment nog niet maar die verwachten we tegen het einde van 2015 bij de lancering.

Lees hier onze rijtest met de Mercedes V-Klasse V250 BlueTEC!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...