Spyshots: Audi R8 Spyder 2016

Spyshots: Audi R8 Spyder 2016Nu de nieuwe R8 Coupé goed gelanceerd is kijkt Audi opnieuw naar een dakloze Spyder uitvoering!

In de grote Audi fabriek van Neckarsulm nabij Stuttgart komt de productie van de nieuwe generatie R8 nu goed op gang. Zoals we al vaker bericht hebben is de 4.2-liter V8 geschrapt uit het aanbod en is de R8 enkel maar te verkrijgen een 5.2-liter V10 met 540 pk of 610 pk als Plus uitvoering. Maar op één been kan niemand staan dus plannen de Duitsers uit Ingolstadt een grote R8 familie, een Spyder volgt binnenkort als eerste.

Voor de aankomende R8 Spyder opteert Audi wederom voor een stoffen dakconstuctie, dat leren we toch uit de testwagens die nu voor het eerst naar buiten komen. De R8 Coupé maakte al gebruik van extra stevige materialen, de gewichtstoename om de stijfheid van de Spyder te garanderen zal dus miniem zijn. Inzake sprintcijfers en topsnelheid zal je een klein beetje moeten inleveren, toch kan je voluit genieten van het leven met je haren in de wind.

De onthulling is vermoedelijk iets voor het Autosalon van Genève in maart 2016, het interieur en motorenaanbod blijft hetzelfde. Erna komt die V6 instapper er natuurlijk wel nog bij, net zoals een gestripte GT variant!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Spyshots: Audi R8 Spyder 2016"

  1. Wolf 19-08-2015 om 21:22

    Op de 1 of andere manier klopt de spider van de R8 niet. Doe mij de dichte maar……of toch liever de 911 Cabrio

Reageer

Reactie aan het plaatsen...