Spyshots: Audi Q1 en Q5 2016

Spyshots: Audi Q1 en Q5 2016De Q SUV modellen zijn de Money Makers voor Audi, daarom dat we in 2016 een nieuwe generatie Q5 én Q1 nieuwkomer krijgen.

Omtrent de komst van de Audi Q1 wordt er al heel lang gepraat, eind 2013 kondigde Ingolstadt in de wandelgangen aan dat ze werk maken van een compacte SUV die moet gaan wedrijven met de Mercedes GLA-Klasse en Mini Countryman. Vervolgens kregen we met de Allroad Shooting Brake Concept en Crosslane Concept alvast een designpreview, recentelijk zijn er voor het eerst prototypes opgedoken van the real deal. Nu de Audi Q3 en Q5 vlot verkopen is er zeker nog plaats voor een SUV instapper, toch verwachten we dat de terreinkwaliteiten niet bijzonder sterk zullen zijn. Voor stedelijk transport volstaat efficiënte voorwielaandrijving natuurlijk, optioneel zal je waarschijnlijk wel kunnen opteren voor de quattro vierwielaandrijving bij de topmotorisaties die behoorlijk gelijk zullen lopen met de compacte A1. Als de Q1 crossover eveneens een succes wordt zoals zijn stoere broers dan verwachten na verloop van tijd ook leuke SQ1 en RS Q1 modellen!

In tegenstelling tot de Q1 nieuwkomer gaat de Audi Q5 ondertussen al even mee, recentelijk kreeg hij nog een kleine facelift waardoor hij zijn laatste levensjaren niet moet onderdoen voor de concurrentie. Bij de nieuwe Audi producten (Q7, TT, A4, …) bleef een designrevolutie uit, ook de Q5 zal blijven vasthouden aan zijn huidige vormgeving met een verfrissende toets, nieuwe gadgets zoals de Virtual Cockpit krijgt deze SUV dan weer wél. Met verbeterde motoren en een goed dieet (- 150 kg) moet de nieuwe generatie Audi Q5 alvast een stuk zuiniger worden, naast een speelse SQ5 verwachten we ook een Q5 e-tron die de Q5 Hybrid moet gaan vervangen.

Zowel de Q1 als Q5 staan op de planning voor 2016, met niet toevallig twee grote Europese autosalon’s (Genève in maart en Parijs in oktober) lijken de premières reeds ingevuld.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...