Spyshots: Chevrolet Camaro 2016

Spyshots: Chevrolet Camaro 2016Hoewel Chevrolet zich in stilte terugtrekt uit Europa kijken we reikhalzend uit naar de nieuwe Camaro!

In Europa zullen we na het vertrek van Chevrolet vrij snel de Trax, Cruze, Spark en Orlando’s gaan vergeten, maar de iconische Camaro muscle car zal iets langer in ons geheugen gegrift staan. Met zijn kolossale krachtbron, een massa vermogen op de achterwielen en zijn stoere looks staat hij overal en altijd in the picture, zelfs wanneer minder krachtige concurrenten hem er zonder veel moeite afrijden op een technisch parcours. Volgend jaar komt er een nieuwe generatie, al spreekt Chevrolet over “een meer uitgesproken evolutie van het huidige Camaro-karakter”, lees: een facelift!

Qua looks worden de huidige lijnen wat bijgeschaafd en in een nieuw jasje gestoken, maar de grootste nieuwigheid wordt ongetwijfeld de gewichtsbesparing. Dankzij een nieuw platform van de Cadillac ATS verwachten we een dieet van minstens 150 kilogram, op een totaalgewicht van bijna 2 ton voor de huidige Camaro kan er gelukkig wel wat vanaf.

In Amerika verwachten we drie verschillende motorisaties, een 2.0-liter turbobenzine (270 pk), een 3.6-liter V6 (340 pk) en de range topper Camaro SS (430 pk) met de 6.2-liter V8! Op zaterdag 16 mei zal de nieuwe Chevrolet Camaro onthuld worden in Detroit, tegen de herfst moet hij daar in de dealernet verschijnen. Of hij de Europese oversteek zal maken om het leven van de nieuwe Ford Mustang zuur te maken is nog niet duidelijk, maar wij hopen natuurlijk van wel!

Lees hier onze rijtest met de Chevrolet Camaro V8 Convertible!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...