Officieel: Audi R8 Spyder V10 [540 pk / 540 Nm]

Officieel: Audi R8 Spyder V10 [540 pk / 540 Nm]Met de nakende zomer in het vooruitzicht presenteert Audi de gloednieuwe R8 Spyder V10!

Een goed jaar na de lancering van de R8 V10 Coupé komt Audi nu terug naar buiten met een dakloze Spyder variant, op het Autosalon van New York beleeft deze zonneklopper op dit moment zijn wereldpremière. De Duitsers uit Ingolstadt kozen voor een softtop (stoffen dak) dat zichzelf kan openen en sluiten in 20 seconden, dit zelfs al rijdend tot maximaal 50 km/u. In vergelijking met zijn gesloten broertje zet de R8 V10 Spyder slechts 17 kg extra op de weegschaal (drooggewicht van 1.612 kg), dankzij het veelvoudig gebruik van aluminum en koolstofvezel (het befaamde Audi Space Frame). Om de verluchting van de kolossale krachtbron ten alle tijden goed te laten verlopen krijgen we achteraan een nieuwe diffuser en wat extra sleuven.

Achter de twee inzittenden ligt er nog steeds een atmosferische 5.2-liter grote V10, goed voor maar liefst 540 pk en 540 Newtonmeter koppel. Hierdoor kan je dakloos in 3,6 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u accelereren, wanneer je 318 km/u bereikt mag je fier zijn op je prestatie want dat is het maximum. In theorie zou 11,7 liter benzine per 100 km moeten volstaan, de zakelijke rijders houden best rekening met een CO2 uitstoot van 277 g/km. Beide waarden zijn tot 10% beter dan de vorige generatie R8 V10 Spyder al gaan we er niet vanuit dat dergelijke (stevige) cijfers nefast voor de feestvreugde zullen zijn. De zeventraps S-Tronic automaat zorgt voor bliksemsnelle schakelwissels en de befaamde quattro vierwielaandrijving zorgt voor een dynamisch weggedrag in combinatie met het Audi Drive Select.

Binnenin krijgen we zo goed als volledig hetzelfde interieur als de R8 V10 Coupé met een onberispelijke afwerkingskwaliteit en materiaalkeuze. Hét gadget – naast de brullende V10 – blijft het digitale dashboard dat alles bijzonder scherp en vlot weergeeft. Met behulp van moderne connectiviteit kan je genieten van online mediastreaming tot real time verkeersinformatie, op een rustig moment klinkt het Bang & Olufsen Sound System als muziek in de oren dankzij de geïntegreerde luidsprekers in de zetels. Net zoals bij de vorig R8 LMX krijgt deze rasechte cabriosportwagen laserlichten mee voor een optimale zichtbaarheid.

Later dit jaar moet de nieuwe R8 V10 Spyder nog opduiken bij de Audi dealer op de hoek, tegen dan verwachten we eveneens een 610 pk sterke R8 V10 Plus Spyder variant. Prijzen zijn er nog niet maar gezien je voor de Coupé minstens €165.615 moet aftikken verwachten we dat de R8 Spyder zal starten in de nabijheid van €180.000.


Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...