Spyshots: Audi R8 V10 Spyder facelift (2018)

Spyshots: Audi R8 V10 Spyder facelift (2018)De dakloze sportwagen maakt zich klaar voor een opfrisbeurt.

Midden 2016 haalde Audi het doek (en dak) van de nieuwe R8 V10 Spyder die net zoals zijn gesloten evenknie beschikbaar was met 540 pk en 610 pk in de overtreffende Plus trap. Met een beperkt doelpubliek dringt een facelift zich waarschijnlijk niet direct aan, toch wil de Duitse premiumconstructeur haar meest sportieve modellen graag voorzien van de moderne rijhulpmiddelen, veiligheid en connectiviteit.

Dat is meteen ook de reden waarom de visuele verschillen op onderstaande prototype tot een minimum beperkt blijven op wat scherpere lijnen in de grille en lichtblokken na. Voorzien van de felle Ara Blue koetswerkkleur wist Audi waarschijnlijk direct dat dit testmodel niet onopgemerkt voorbij ging gaan.

Behalve de wat strakkere vormgeving en meer gadgets binnenin wachten we ook nog steeds op een V6 instapversie naast de 5.2-liter V10. Elke R8 V10 en R8 V10 Spyder is ook nog steeds voorzien van quattro vierwielaandrijving op de gelimiteerde R8 RWS na, wie weet komt er hier een reguliere uitvoering mét achterwielaandrijving bij.

Op het Autosalon van Los Angeles (eind november) is het altijd goed weer, misschien de perfecte aangelegenheid om de vernieuwde Audi R8 en R8 Spyder te onthullen.

Lees hier onze rijtest met de Audi R8 V10 Spyder!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...