Officieel: Audi R8 V10 “Audi Sport Edition GmbH” (2017)

Officieel: Audi R8 V10 "Audi Sport Edition GmbH" (2017)Ter ere van het eerste succesvolle Audi Sport jaar komen er 200 gelimiteerde exemplaren van de Audi R8 V10.

Audi Sport is de performance tak van de premium Duitsers uit Ingolstadt, deze ging vroeger door het leven als Audi quattro. Dat begon te verwarrend te worden aldus Winkelman (ex CEO Lamborghini) en daardoor zag de Audi Sport benaming het levenslicht. Naast zich bezighouden met de ontwikkeling van de S en RS modellen van Audi is Audi Sport ook verantwoordelijk voor de raceprogramma’s zoals het Le Mans (WEC) gebeuren en de R8/RS3 LMS circuitracers.

In het voorbije jaar was Audi Sport per direct zéér succesvol in diverse klassementen, daarom dat er nu een gelimiteerde special edition gepresenteerd wordt op het Autosalon van New York. De Audi R8 ‘Audi Sport Edition GmbH’ rolt slechts 200 keer van de band en is te verkrijgen in het grijs (mat of hoogglazend), wit of zwart. Steeds voorzien van rode sideblades, remklauwen en buitenspiegels met zwarte accenten zoals de voorspoiler, grille en uitlaat. Binnenin houden de Duitsers vast aan het zelfde kleurenschema.

Naast het unieke kleurschema en de exclusieve tienspaak 20″ lichtmetalen velgen krijg je ook keramische remschijven om je blitse sportwagen vlot te laten stoppen. Het motorengamma blijft gelijk, zo is er een R8 V10 met 540 pk / 540 Nm en een R8 V10 Plus met 610 pk / 560 Nm. Een prijs is er op aanvraag, voor een “gewone” Audi R8 V10 betaal je respectievelijk €166.630 of €190.270.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...