Mercedes-AMG GT S is de nieuwe F1 safety car

Mercedes-AMG GT S is de nieuwe F1 safety carNaar goede gewoonte mag Mercedes-AMG terug de F1 Safety Car en Medical Car leveren, dit seizoen in de gedaante van een AMG GT S en C 63 S AMG Break!

Op 15 maart start het Formule 1 seizoen traditiegetrouw in Australië en zullen we zien of Lewis Hamilton zijn wereldtitel kan behouden. Na de vele veranderingen onder de piloten én de komst van nieuwkomer Honda lijkt het terug zeer spannend te worden, alle ogen zijn ondertussen terug op Mercedes gevallen wegens hun superieure snelheid.

Om dat geven toch wat veilig te houden zijn er ook enkele interventievoertuigen voorzien die uitrukken wanneer het nodig mocht zijn, om de krachtige F1 bolides toch op tempo te kunnen houden levert Mercedes-AMG al enkele jaren hun beste bolides. Met de komst van de AMG GT was het al uitkijken naar een nieuwe safety car, op enkele functionele aanpassingen (verlichting, communicatie, …) krijgt Bernd Mayländer een redelijk standaard productiemodel mee! Met een 0-100 tijd van 3,8 seconden en een topsnelheid van 310 km/u heb je niets te klagen hoewel de F1 piloten toch nog een stuk sneller zijn.

Mocht het mislopen op de racetrack wordt de Medical Car uitgestuurd, dit is een Mercedes-AMG C 63 S Break met een professionele piloot achter het stuur. De andere plaatsen worden opgevuld door Dr Ian Roberts en twee assistenten van een nabijgelegen ziekenhuis. Ook deze wagen krijgt enkele functionele aanpassen, tot zover we weten blijven de 510 pk en 700 Nm ongewijzigd.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...