Officieel: Range Rover Evoque facelift [MY2016]

Officieel: Range Rover Evoque facelift [MY2016]Ook de compacte Range Rover Evoque krijgt een deugddoende facelift. Van de highly anticipated Evoque Cabrio is er momenteel nog geen spoor.

De kleinste telg van de luxetak van Land Rover, de Evoque, deed het de voorbije jaren meer dan goed. Na enkele jaren en diverse updates komen de Britten nu met een officiële facelift voor hun compacte SUV, al zijn die eerder van cosmetische aard. Aan de buitenzijde voorziet Range Rover nu een nieuwe voorbumper met grotere luchtinlaten, een aangepaste grill en intelligente LED verlichting. Achteraan is de subtiele spoiler iets groter en krijgen de achterlichten (eveneens LED) een nieuwe signatuur.

De personalisatiecatalogus was verder al behoorlijk uitgebreid, maar voor de MY2016 facelift konden er wel nog wat velgen, koetswerkkleuren en accenten bij. Binnenin vinden we nieuwe zetels, deurlijsten en een 8″ touchscreen terug. Het ATPC (All-Terrain Progress Control) systeem komt bovendien van de Range Rover Sport over naar de Evoque, waarmee je de avontuurlijke tochten nog beter tot een goed einde kan brengen! Daarnaast werden er ook heel wat bestaande veiligheidssystemen en gadgets aangepast of verbeterd, zo kan je semi-automatisch op de autosnelweg rijden, remt de Evoque bijna automatisch in geval van gevaar en detecteert hij vermoeidheid.

Grootste nieuwigheid van deze Range Rover Evoque facelift is de introductie van een gloednieuwe TD4 dieselmotor, volledig uit aluminium waardoor hij enkele kilo’s lichter is dan voorzien. Deze viercilinder is beschikbaar met 150 pk (4,2 liter / 100 km – 109 g/km CO2) en 180 pk (4,8 liter / 100 km – 125 g/km). Benzinerijders zijn genoodzaakt om te kiezen voor de Si4 motorisatie met 240 pk en 340 Nm, maar zoals we laatstleden zelf nog konden ervaren is dat absoluut geen straf.

Tijdens de eerste levensjaren van de Range Rover Evoque werden er al 400.000 exemplaren gebouwd in Groot-Brittanië, de eerste leveringen van de MY2016 staan op de agenda voor augustus 2015. Prijzen zijn er nog niet, maar zullen in de lijn liggen met het huidige aanbod dat start bij €34.900! Vers beeldmateriaal bezorgen we jullie vanop het Autosalon van Genève, waar deze hippe crossover zijn introductie zal maken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...