Mercedes SL 417 Mille Miglia eert het succesvolle raceverleden

Mercedes SL 417 Mille Miglia eert het succesvolle raceverledenZestig jaar na het grote succes van Mercedes in de Mille Miglia krijgen we op het Autosalon van Genève een speciale uitvoering van de SL-Klasse Roadster!

In 1955 behaalde Sir Stirling Moss in een Mercedes 300 SLR de eindoverwinning in het Mille Miglia gebeuren, ook een SL met nummer #147 won in zijn klassement. Voldoende feestelijk voor de marketingdienst van Mercedes om dit te vieren met 500 special editions van de SL 400 (V6 – 333 pk) en SL 500 (V8 – 435 pk), tien jaar geleden deden ze hetzelfde met de toenmalige SL 320 en SL 500!

Een SL-Klasse 417 Mille Miglia kan je herkennen aan enkele cosmetische ingrepen zoals rode accenten voor de spoilerlip, remklauwen, velgen en bumper. Vooraan krijg je matzwarte 19″ velgen, achteraan zijn ze een maatje groter. Het interieur werd ook opgeleukt met rode accenten en heel veel koolstofvezel, een resem speciale badges en inscripties maakt van je Roadster een écht pronkstuk. De hardtop sluit/opent nog steeds in 20 seconden en met het AIR SCARF systeem kan je ook in minder zonnige gebieden genieten van het cabriogevoel.

Motorisch blijft alles ongewijzigd, al krijg je standaard een setje actieve dempers mee waardoor je net iets scherper te bocht om kan gaan. Voor het Active Body Control systeem (en de rest) moet je helaas wel nog wat extra bijbetalen. De meerprijs voor deze uitvoering is respectievelijk €14.000 voor de SL 400 of €12.800 voor de SL 500, wat in België neerkomt op €120.000 en €126.600.

Wil je de SL-Klasse 417 Mille Miglia toch eerst even aanschouwen met je eigen ogen alvorens je een bestelbon tekent, zak dan begin maart af naar het Autosalon van Genève waar dit eerbetoon op de stand van Mercedes zal staan. Voor de thuisblijvers zorgen wij wel voor een extra setje beeldmateriaal!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...