Officieel: Volkswagen Caddy facelift

Officieel: Volkswagen Caddy faceliftNadat Fiat de Doblo in het nieuw stak kon Volkswagen niet anders dan hun Caddy ook even op te frissen!

Na een carrière van elf jaar mag de huidige generatie verdiend op pensioen, maar liefst 1,5 miljoen exemplaren vonden hun weg naar een koper. Die hecht minder belang aan een sensueel design of scherp rijgedrag, voornamelijk de praktische inborst en het comfortgehalte spelen hier een essentiële rol. De nieuwe Volkswagen Caddy is wederom verkrijgbaar als personenwagen of bestelwagen, voor deze laatste zijn er traditiegetrouw wederom diverse uitvoeringen beschikbaar om zo in te spelen op de zakelijke noden.

Voor het exterieurdesign van de nieuwe Caddy werd er goed gekeken naar de rest van het gamma, zo kan hij zonder schroom parkeren naast een Golf, Polo of Passat. Ook binnenin zijn de gelijkenissen herkenbaar met een behoorlijk knappe afwerkingsgraad als je wat hoger in de optielijst gaat. Op vlak van technologie en veiligheid wordt de Caddy ook goed voorzien van de laatste nieuwigheden zoals Front Assist met City noodremfunctie, Multi Collision Brake, grootlichtassistent of gadgets (voorruitverwarming, vermoeidheidsherkenning, Adaptive Cruise Control, achteruitrijcamera, Discover Media, ..).

Het motorenaanbod werd wat zuiniger en efficiënter waardoor sommigen alreeds aan de strenge EURO6 normen voldoen. De belangrijkste viercilinder voor de Belgische markt zal nog steeds de 2.0-liter TDI zijn die verkrijgbaar is met 4 vermogens variërend van 75 tot 150 pk. Zuinigheidskampioenen zullen dan weer proberen het normverbruik van 4 liter te halen bij de Caddy BlueMotion! Benzineliefhebbers kunnen kiezen uit een 1.0-liter driecilinder met 100 pk, een 1.2-liter TSI met 85 pk of een 1.4-liter TSI met 125 pk! Volkswagen voorziet ook een ecologische CNG (aardgas) uitvoering met de 1.4-liter TGI motor.

De bestellijnen voor de nieuwe Volkswagen Caddy gaan binnenkort open, de eerste leveringen zijn voorzien tegen de zomervakantie! Prijzen kunnen we jullie nog niet meegeven, het huidige Caddy aanbod start bij €13.000!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...