Nieuwe Audi R8 + R8 e-tron staan in Geneve!

Nieuwe Audi R8 + R8 e-tron staat in Genève!We hadden al een donkerblauw vermoeden, maar nu zegt Audi het zelf: de nieuwe R8 staat op de Geneva Motor Show in maart! Ook de langverwachte R8 e-tron zou er nu gaan komen…

Na een bijzonder succesvolle eerste generatie met heel wat afgeleiden en special editions staat de nieuwe R8 nu vol ongeduld te popelen in de coulissen. Op basis van de recente spyshots verwachten we eerder een evolutionair design dan een volwaardige revolutie, maar gelukkig kan je vandaag de dag nog steeds uitpakken met het knappe lijnenspel. Een manuele versnellingsbak moeten we echter niet meer verwachten voor de nieuwe R8: niet enkel de vraag is te laag, maar de slimme DSG doet het sowieso beter, sneller én efficiënter.

De technische verbondenheid tussen de Lamborghini Gallardo/Huracan en Audi R8 werd nooit onder stoelen of banken gestoken, al heeft de Duitser voldoende potentieel om naast de vurige Italiaan te bestaan. Het huidige motorenaanbod blijft behouden, je kan dus kiezen uit een 4.2-liter V8 (+- 450 pk) of een 5.0-liter V10 (+- 570 pk), later volgt er ongetwijfeld een dakloze Spyder uitvoering.

Daarnaast komt er ook een nieuwe variant, de R8 e-tron ziet na heel wat concepten eindelijk het levenslicht. Deze elektrische sportwagen zou een autonomie krijgen van meer dan 400 kilometer, terwijl de ingenieurs er nog graag 100 km zouden willen bijdoen. De Tesla Model S en BMW i8 hebben er dus een waardige concurrent bij! Afspraak begin maart in Genève!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...