Spyshots: nieuwe generatie Lexus RX

Spyshots: nieuwe generatie Lexus RX Nu de Lexus NX goed gelanceerd is kunnen de Japanners uitkijken naar de nieuwe RX!

De grote Lexus RX zag het levenslicht in 1998 en kreeg ondertussen drie volwaardige generaties, de laatste (beperkte) facelift was in 2012. Dat maakt dat we binnenkort dus een opvolger mogen verwachten, niet geheel toevallig werden recent de eerste testwagens op de openbare weg gespot. De fervente fanboy had het al opgemerkt, deze goed afgeplakte Lexus reed in België maar met een internationaal ontwikkelingscentrum in Zaventem is dat niet geheel uitzonderlijk.

Nu de NX het crossoversegment voor zijn rekening neemt kan de luxe SUV zijn kaarten terug wat duidelijker uitspelen. Designmatig verwachten we enkele aanpassingen in de lijn met het huidige gamma (RC, IS en GS), op de foto’s ziet het geheel er alvast wat groter uit. Binnenin krijgen we terug een unieke samenstelling van technologie en comfort, een optionele 3e zetelrij lijkt ook perfect mogelijk. Motorisch blijft Lexus ongetwijfeld trouw aan haar hybridesetup maar sinds de NX200t schuwen ze performante benzinemotoren zeker niet meer. Tegen het einde van 2015 zou er al heel wat meer informatie beschikbaar moeten zijn, in 2016 vind je deze nieuwe RX ongetwijfeld terug bij de dealer!

update 19/01 – impressie

Impressie Lexus RX 2015

update 24/03 – verse spyshots uit Brussel – onthulling is nabij

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...