Autosalon Brussel 2015: Dacia Line-up

Autosalon Brussel 2015: Dacia Line-upVolgens Dacia is het Autosalon van Brussel 2015 de uitgelezen kans om de Lodgy Stepway en Dokker Stepway voor te stellen, ook de Duster Blackstorm is van de partij!

De Roemeense autobouwer blijft jaar na jaar positieve groeicijfers optekenen in België, in de eerste 11 maanden had men hier een marktaandeel van 3,6 % (+0,2%). Ook in de omringende landen blijft Dacia stijgende verkopen realiseren, de veeleisende Europeaan weet de traditionele soberheid en degelijkheid dan toch te appreciëren. Ook de fierheid van de eigenaars is opmerkelijk, zo getuige de grote opkomst op de vele Dacia Cherry fanclub evenementen.

In januari zal Dacia in het Paleis 05 van de Heizel het volledige gamma tentoonstellen aan de vele bezoekers, toch zijn er enkele blikvangers zoals de nieuwe Dokker en Lodgy Stepway varianten. Deze zijn op het lijf geschreven van diegenen die het leven wat avontuurlijker inzien. Met zwarte wielkastbeschermers en zijschorten, 16″ velgen, bodemplaat en mistkoplampen in gesatineerd chroom en de voorbumper in het koetswerkkleur zien deze Dacia’s er alvast een stuk gespierder uit dan de traditionele uitvoeringen. Voor de buitenzijde kan je kiezen uit vijf verschillende verfkleuren, ook het flashy blauw behoord tot de mogelijkheden. Binnenin vinden we dit accentkleur ook veelvoudig terug, dankzij de aangedikte standaarduitrusting geniet je bij deze Stepway’s van het prima functionerende MEDIA NAV multimedia/navigatiesysteem, cruise control, airco en parkeersensoren achteraan.

De stoere zevenzitter – Dacia Lodgy Stepway – zal beschikbaar zijn met de nieuwe 1.2-liter TCe benzinemotor met 115 pk en een manuele vijfbak. Bij de 1.5-liter dCi dieselmotor heb je de keuze uit een variant met 90 of 110 pk, eveneens met de manuele versnellingsbak. De Dacia Dokker Stepway krijgt dezelfde benzinemotor aangemeten, bij de diesels zou de 75 pk of 90 pk sterke 1.5 dCi moeten volstaan.

Update 12/12: de prijzen!

Dacia Dokker Stepway vanaf €13.800
Dacia Lodgy Stepway vanaf €15.500

Daarnaast krijgt ook de Dacia Duster Blackstorm een prominente plaats tijdens het Autosalon, deze special edition is zowel te verkrijgen als 4×2 en als 4×4. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden zijn er ook nog andere mogelijkheden dan (Nacré) zwart, zo kan je kiezen voor Platine grijs, Comète grijs of Glacier wit. De gele spiegelkappen en stickers (motorkap, flanken en koffer) zijn een verwijzing naar de luchtvaart. Ook voor het interieur wordt er veelvoudig gespeeld met de zwart/gele kleurstelling, omdat deze Blackstorm gebaseerd is op de Lauréate uitrustingsgraad krijg je ook hier het MEDIA NAV systeem, airco, vertrekhulp op hellingen en elektrische ruiten achteraan.

De Blackstorm komt naar Brussel met één benzine- en één dieselmotor. De 1.25-liter TCe doet het met 125 pk, voorwielaandrijving en een manuele zesbak. Bij de 1.5-liter dCi motor (110 pk) kan je kiezen uit voorwielaandrijving (127 g/km CO2) of vierwielaandrijving (135 g/km CO2). Deze Dacia Duster Blackstorm is de jouwe vanaf €16.500!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...