Officieel: Mercedes GLE Coupe

Officieel: Mercedes GLE CoupéMet deze GLE Coupé wil Mercedes het de BMW X6 moeilijk gaan maken!

Het was geen publiek geheim meer dat de Duitsers uit Stuttgart op een welbepaalde dag naar buiten gingen komen met een vierdeurs coupé afgeleide van hun grote ML-Klasse. Om de naamgeving iets meer gestructureerd te houden, werd die laatste herdoopt tot GLE-Klasse. De GLE Coupé is eveneens de eerste nieuweling van Das Haus die naar buiten rolt met de nieuwe namen.

Om het design van de Mercedes GLE Coupé ietwat te proberen te verklaren ,hoef je eigenlijk enkel en alleen de achterzijde laten aflopen van de ML, die andere Duitsers uit München deden het hen al enkele jaren geleden voor. De berekende gok sloeg vrij hard aan en dus moest de concurrentie ook aan de bak, visueel komt de GLE Coupé alvast zeer krachtig – en uniek – over op de eerste beelden. Met een grote grille, LED koplampen, standaard 20″ velgen (optioneel nog 2 maatjes groter) en een achterzijde die ons wat doet denken aan de S-Klasse Coupé.

Met de nieuwe GLE 450 AMG 4MATIC (V6 benzine – 367 pk / 520 Nm) lanceert Mercedes ook de AMG Sport divisie die zich nestelt tussen de reguliere modellen en de sportieve AMG line-up. Hierbij krijg je standaard 21 inch lichtmetaal en de AIRMATIC ophanging waarmee je de dempers en rijhoogte automatisch kan afstemmen naar gelang jouw ingesteldheid. Iets rustiger zijn de GLE 400 (V6 benzine – 333 pk / 480 Nm) en de GLE 350 d (V6 diesel – 258 pk / 620 Nm). Alle Mercedes GLE Coupé’s zijn gekoppeld aan de nieuwe negenbak automaat en 4MATIC vierwielaandrijving, al krijgt deze bij de AMG Sport uitvoering een meer sportieve afstelling. Later komt er natuurlijk ook een GLE 63 AMG Coupé ten tonele..

De productie van deze nieuwe toevoeging tot het alreeds stevig aangedikte Mercedes gamma zal plaatsvinden in Tuscaloosa, waar de huidige generatie ML- en GL-Klasse plaatsvindt. Iets verder in 2015 krijgen ook deze twee grote SUV’s een deugddoende make-over (en een nieuwe naam), visueel hebben met de GLE Coupé al een mooie indicatie wat we mogen verwachten. De wereldpremière van deze Sport Activity Coupé staat gepland voor het Autosalon van Detroit (januari), wij verwachten hem in Genève (maart). Voor een prijsindicatie is het nog iets te vroeg.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Mercedes GLE Coupé"

  1. PJS 12-12-2014 om 12:31

    De Mercedes X6, waarschijnlijk een tegenzet op de BMW B-Klasse? 🙂

Reageer

Reactie aan het plaatsen...