Officieel: Opel Karl

Officieel: Opel Karl / Vauxhall Viva 2015Opel had nood aan een nieuwe instapper en komt met de Karl op de proppen.

Deze compacte stadswagen wil vanaf volgend jaar hoge ogen gaan gooien in de lagere segmenten. Met een hip uiterlijk, scherpe prijs (onder de €10.000), degelijk weggedrag en een no-nonsense ingesteldheid moet het waarschijnlijk wel lukken. Maar ook personalisatie zou mogelijk zijn. Zo zijn er tien koetswerkkleuren en diverse 14″, 15″ of 16″ velgen. Met een herkenbaar design – zie Corsa en Meriva – en beperkte afmetingen (3,68 m) zal deze Opel Karl voornamelijk in de stad opduiken. De naam verwijst naar een van de oprichters van het Duitse automerk, ook bij de Opel Adam werd een soortgelijke strategie gevolgd. In andere regio’s zal hij bovendien door het leven gaan als Vauxhall Viva.

Desondanks de beperkte budgettaire ruimte voor een A-segmenter vond Opel het toch nuttig om diverse gadgets te implementeren. Denk maar aan verwarmbare zetels en stuurwiel, een zonnedak, cruise control, parkeerassistentie en lane departure warning. Het nieuwe IntelliLink infotainment systeem is ook voorzien net zoals een city mode waarmee het stuurgevoel indien gewenst een stuk lichter kan zijn.

Motorisch is er niet veel keuze en dat kan de twijfelende consument helpen, enkel de 1.0-liter driecilinder (benzine) met 75 pk en 105 Nm is beschikbaar. De kracht wordt uiteraard enkel naar de voorwielen gestuurd, voor de transmissie ben je aangewezen op een manuele vijfbak. Aldus Opel werd er meer dan voldoende tijd en energie gestoken in een “veilig en comfortabel” weggedrag, we kijken er alvast naar uit om deze Karl aan een praktijktest te onderwerpen. Dat zal wel iets zijn voor de zomer van 2015, tegen dan staat hij ook bij de dealers.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...