Officieel: Volkswagen Polo BlueMotion

Officieel: Volkswagen Polo BlueMotion TSI
De nieuwe Volkswagen Polo BlueMotion kroont zich opnieuw tot zuinigheidskampioen, deze keer met een benzinemotor!

Net zoals de vorige Polo BlueMotion brengt Volkswagen nu ook van de gefacelifte generatie een extra zuinige variant op de markt. Met alle nieuwe technologie en knowhow werd er geopteerd voor een nieuwe TSI driecilinder op benzine, bijzonder opmerkelijk gezien de vorige maakte nog gebruik maakte van een TDI dieselblok. Het 1.0-liter benzineblok levert een interessante 95 pk en 160 Nm – net zoals in de gefacelifte Audi A1! – terwijl het verbruik beperkt blijft tot 4,1 liter brandstof per 100 km en de uitstoot tot 94 g/km CO2. Desondanks de zuinige ingesteldheid blijft de topsnelheid van 190 km/u nog steeds haalbaar, over de sprinttijd blijven de Duitsers verdacht stil.

De nieuwe Volkswagen Polo BlueMotion neemt uiteraard de nieuwe stijlelementen over van het basismodel, al werd de aerodynamica geoptimaliseerd met een nieuwe grille tot gevolg. Daarnaast werden er banden gemonteerd met een lagere rolweerstand en werden de verhoudingen van handbak wat verlengd. Binnenin blijft alles vrij normaal, terwijl een schakelindicator en start/stop systeem de bestuurder alvast helpen te besparen waar nodig. De remenergierecuperatie en een lagere rijhoogte dragen tot slot ook hun steentje bij het lagere verbruik.

Technologisch moet de BlueMotion uitvoering niet onderdoen voor zijn reguliere soortgenoten, want alle actieve en passieve rijhulpsystemen (Automatic Post-Collision Braking System, Driver Alert System, Front Assist, City Emergency Braking én Adaptive Cruise Control) blijven beschikbaar! De Belgische vanafprijs zal waarschijnlijk rond de €16.000 liggen en om deze meerprijs te verantwoorden werd de basisuitrusting wat aangedikt. Bestellen kan vanaf nu!

Lees hier onze rijtest met de nieuwe generatie Volkswagen Polo!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...