Officieel: Nissan Pulsar NISMO Concept

Officieel: Nissan Pulsar NISMO ConceptNissan heeft met de nieuwe Pulsar terug een waardige C-segmenter, een extra sportieve NISMO variant – nu nog een concept – mag aan het verhoopte succes een steentje bijdragen.

De Nissan Pulsar werd recentelijk gelanceerd en staat momenteel bij de dealers te trappelen om het te gaan waarmaken op de Belgische wegen. Als C-segmenter moeten de verkopen over een breed klantenspectrum plaatsvinden, veel ruimte voor speciallekes of tierlantijntjes is er dus niet. Gelukkig zijn er steevast afgeleide varianten die wel wat meer uitgesproken kunnen zijn. De Pulsar NISMO – Nissan Motorsport – vertegenwoordigd alvast het sportieve DNA van de Japanse autoconstructeur.

Visueel krijgen we het bekende recept met een matgrijze koetswerkkleur, vergezeld van diverse rode accenten en obligatoire NISMO logo’s. De vijfspakige 19″ velgen en de subtiele spoiler uit koolstofvezel spreken alvast een sportief publiek aan, de centraal geplaatste dubbele uitlaat is misschien toch een brug te ver voor het burgerlijk Vlaanderen. Binnenin krijg je net zoals bij de Juke NISMO een sportief geïnspireerd interieur met veel alcantara, chroom pedalen en accenten en een sportstuur.

Prestatiecijfers of technische details omtrent het krachthok werden nog even geheim gehouden, Nissan gaf wel al me dat het onderstel en ophanging specifiek voor deze Pulsar NISMO werd gefinetuned. Als de reguliere Nissan Pulsar slaagt om voet aan de grond te krijgen in dit segment is het een sinecure dat we wat later een productiemodel van deze Pulsar NISMO Concept krijgen, de Volkswagen Golf GTI maakt zijn borst al nat.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...