Officieel: Dacia Lodgy Stepway & Dokker Stepway

Officieel: Dacia Lodgy Stepway & Dokker StepwayHet succes van de Dacia Dokker en Lodgy zorgt ervoor dat we op het Autosalon van Parijs van beiden een stoere Stepway variant krijgen!

Net zoals bij de gelijkaardige Sandero Stepway krijgen de praktische Lodgy en Dokker een visuele make-over met voornamelijk beschermingsplaten onderaan, chroom accenten en zwarte grille, wielkastbeschermers en drempelstroken. Een allesverhullende Stepway striping op de zijkant mag uiteraard niet ontbreken, qua koetswerkkleur kan je kiezen uit vijf verschillende mogelijkheden waaronder dit funky Azuurblauw.

Ook het interieur werd wat opgewaardeerd met blauwe omlijstingen voor de instrumenten, middenconsole en ventilatieroosters. In samenspraak met de interieurkleur donker carbon zou dit geheel de dynamische eigenheid van de Dacia’s benadrukken, wij houden het er op dat een beetje kleur nooit kwaad kan. De uitrusting is van nature royaal bij de Roemenen, toch worden de Lodgy Stepway en Dokker Stepway wat verwend met standaard MEDIA NAV, airco, cruise control en een achteruitrijradar. Ook introduceert Dacia nieuwe opbergnetten achterin en aan de zijkanten van de voorzetels.

Deze stoere Lodgy is verkrijgbaar met de TCe 115 pk met een handgeschakelde versnellingsbak met 5 verzetten, goed voor een theoretisch verbruik van 5,7 liter en een CO2 uitstoot van 131 g/km. Dieselliefhebbers kunnen kiezen voor een 1.5-liter dCi met 90 of 110 pk, goed voor ongeveer een 4,5 liter brandstof en uitstoot van 110 g/km. De stoere Dokker krijgt ongeveer dezelfde motoren al komt de diesel enkel met een 70 en 90 pk variant.

De wereldpremière voor deze uitbreiding van het bestaande Dacia gamma is weggelegd voor het Autosalon van Parijs, voor Belgie en Luxemburg staat de commercialisatie pas gepland voor het begin 2015. Daarmee heeft Dacia alreeds twee leuke primeurs voor ons eigenste Autosalon van Brussel, tegen dan zouden we de meerprijs ten opzichte van de reguliere modellen toch moeten weten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...