Officieel: Opel Corsa 2014

Opel-Corsa-2014De laatste update voor de Corsa dateerde al van 2010, Opel haalt daarom alles uit de kast om de kleine stadswagen terug voldoende slagkracht te geven binnen het segment!

Officieel spreken ze in Rüsselsheim over een vijfde generatie, al blijft de zojuist voorgestelde Corsa gebaseerd op het uitgaande model. Gelukkig werden er technisch een heleboel aanpassingen doorgevoerd en ook op het gebied van multimedia brengt Opel de Corsa terug helemaal vooraan de klas, voor het design werd er voornamelijk gekeken naar de succesvolle Adam.

Binnenin zien we op de eerste foto’s alvast een mooi interieur dat prima opgewaardeerd werd, het 7″ multimedia- en navigatiescherm oogt alvast een stuk kwalitatiever dan hetgeen je in de huidige Corsa terug kan vinden. De lijst van technologische nieuwigheden is vrij lang, al vermelden we graag de Opel Eye Camera met verkeersbordherkenning, dodehoekwaarschuwing, grootlichtassistent, rijstrookassistent en een achteruitrijcamera. Ook verwelkomen we het IntelliLink systeem dat perfect zal kunnen communiceren met je Android of Apple smartphone.

Het motorenpalet van de nieuwe Opel Corsa wordt ook helemaal herzien. Voor de benzinevarianten vertrouwt men nu voornamelijk op de nieuwe 1.0-liter ECOTEC driecilinder met vermogens tussen 90 en 115 pk en steevast 170 Nm koppel. De 1.3-liter CDTI diesel blijft wel op post, maar dan wel onder een stevig gewijzigde vorm die zuiniger en efficiënter zou moeten zijn. Opel houdt de cijfers nog even geheim tot de onthulling. Nog een nieuwkomer is de handmatige transmissie met zes verzetten, de schakelluie liefhebbers kunnen optioneel terecht bij een nieuwe automaat.

Omdat het favoriete werkgebied van de Opel Corsa zich afspeelt in een stedelijke omgeving werd de ophanging en het stuurgevoel daar ook op afgesteld, aldus de Duitsers is het resultaat zowel comfortabel als scherp sturend. Dankzij de stuurbekrachtiging met een CITY modus zal parkeren ook geen enkel probleem meer vormen.

Opel zal de nieuwe Corsa in vol ornaat aan de wereld voorstellen op het komende Autosalon van Parijs in oktober, we verwachten daardoor een Belgische lancering tegen ons eigenste Autosalon van Brussel in januari. Op de officiële prijzen is het nog even wachten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...