Officieel: Hyundai ix25 Concept

Hyundai ix25 Concept - crossoverDe Hyundai ix25 Concept is de voorbode voor een volledig nieuw model maar enkel bestemd voor China!

Tijdens het Autosalon van Beijing heeft Hyundai in wereldpremière de ix25 Concept voorgesteld. Deze compacte terreinwagen is de voorbode voor een crossover die het SUV segment van de Koreanen met de ix35, Santa Fe en Grand Santa Fe wat kracht moet bijzetten. Tegen de zomervakantie zou er alreeds een productiemodel naar buiten komen in het land van de Rijzende Zon, daarbuiten zijn er geen directe productieplannen.

Net zoals zijn stoere broers probeert de Hyundai ix25 Concept te overtuigen met zijn praktische inborst, een stijlvol voorkomen op basis van de Fluidic Sculpture 2.0 designtaal en hogere zitpositie. Vierwielaandrijving is niet aan de orde, crossovers blijven dan ook ten alle tijden op verharde wegen. Motorisch krijgt dit studiemodel een 2.0-liter benzinemotor mee, prestatiecijfers werden niet meegedeeld.

Als geïnteresseerde Europeaan moet je dus niet hopen dat deze ix25 binnenkort bij de lokale dealer zal staan, een nieuwe i20 en bijhorende ix20 zouden wél in de pijplijn kunnen zitten. Op het Autosalon van Parijs zal Hyundai ongetwijfeld een van deze twee modellen voorstellen, we verwachten vervolgens een marktintroductie tegen januari, niet toevallig het tijdstip van ons eigenste Autosalon!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...