Officieel: Citroen C5 CrossTourer

Officieel: Citroën C5 CrossTourer
Van plan om frequent met je Citroën op avontuur te trekken? Misschien moet je de aankoop van een C5 CrossTourer dan toch even overwegen.

De Citroën C5 blinkt dankzij de hydraulische ophanging uit met zijn comfortabele innerlijk, de Tourer variant schenkt de eigenaar daarboven nog eens 505 liter bagageruimte die zich met de zetels plat nog kunnen verdubbelen. Citroën meent dat er naast deze 2 varianten nog nood is aan een CrossTourer variant die dankzij de Hydractive III+ vering 15 mm hoger boven het wegdek ligt. Indien je dan nog steeds niet over het obstakel geraakt, ben je aangewezen om gewoon de snelheid wat te verlagen, want tot 10 km/u kan de wagen nog eens 6 cm hoger komen en tot 40 km/u nogmaals 4 cm. Ideaal voor op onverharde ondergrond of wanneer je (héél) veel bagage moet inladen.

Visueel blijven de aanpassingen wel vrij beperkt, zo krijg je fancy 18″ matgrijze velgen en dakrails in dezelfde kleurstelling. De spiegelkappen komen ook met een chroom jasje en de beschermplaat in de voor- en achterbumper zijn van geborsteld aluminium waardoor de wagen wat sportiever voor de dag moet komen. De obligatoire spatbordverbreders zijn dan weer iets subtieler dan bij de concurrenten als de Audi A4 Allroad, Volkswagen Passat AlltrackOpel Insignia Cross Country, de gloednieuwe Skoda Octavia Scout en de Peugeot 508 RXH!

De Citroën C5 CrossTourer wordt officieel voorgesteld op het komende Autosalon van Genève en zal beschikbaar in het dealernet met de HDi 115 en de e-HDi 115 Airdream BMP6 motoren. Prijzen en de beschikbare leverdatum werden nog niet meegedeeld, al komen die ongetwijfeld mee met onze live berichtgeving vanuit Zwitserland!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...