Spyshots: Mercedes CLA Shooting Brake

Spyshots: Mercedes CLA Shooting Brake
Voor iedereen die bagageruimte tekort komt in de gloednieuwe Mercedes CLA-Klasse is er binnenkort een oplossing voorhanden!

Mercedes startte een grondige verjongingskuur met de nieuwe A-Klasse en eindelijk kregen ze een blitse doch compacte wagen waar niet enkel je oma in durfde gezien te worden. De CLA ging verder op dat hippe imago en bracht een compacte vierdeurscoupe voor een breder publiek, al moet je een klein beetje bagageruimte opgeven voor die aflopende daklijn. Om dat ongemakkelijk gevolg bij de grote CLS broer te counteren voorzagen de heren uit Stuttgart een Shooting Brake variant met een heel unieke styling. Of de marketing de logica heeft achterhaald om van-een-vierdeurs-een-tweedeurs-en-dan-weer-een-vierdeurs-en-dan-terug-een-break-variant te voorzien, is alvast stof tot nadenken, maar Mercedes bereikt er alvast een geïnteresseerd publiek en dat is wat telt in de automobielindustrie.

Diezelfde Shooting Brake variant is nu ook op komst voor de kleine CLA-Klasse, onderstaande spyshots werden genomen in het hoge noorden waar de testwagens blootgesteld worden aan extreme temperaturen en enthousiaste fotografen. Desondanks deze Mercedes CLA Shooting Brake nog een dikke laag camouflage bezit is het uiteindelijke resultaat niet veraf meer. Mocht je toch moeite hebben om een correct beeld te vormen, kijk dan even naar deze galerij van de CLS Shooting Brake.

Naast de extra grote koffer en de bijhorende bagegeruimte (ongeveer 600 liter) neemt dit toekomst model bijna alles over van de rest van het gamma. Het strak afgewerkte interieur zal niet veel verschillen van hetgeen je momenteel kan terugvinden in de huidige A-Klasse en CLA-Klasse al hoef je daarvoor je zeker niet te schamen. Qua motorenaanbod verwachten we ook geen verrassingen, aan benzinezijde vinden we dus ongetwijfeld een CLA180 als instapper en een CLA250 Sport als topper. Dieselliefhebbers – en zakelijke rijders – doen het dan weer met een CLA180 CDI of een CLA220 CDI, allemaal met voldoende vermogen zodat je niets te kort komt in je premium bolide! Als topper verwachten we na verloop van tijd uiteraard een begeerlijke CLA45 Shooting Brake met de 2.0-liter AMG viercilinder, goed voor 360 pk!

Een onthulling van deze Mercedes CLA Shooting Brake kan niet heel veraf meer zijn, al krijgt het Autosalon van Genève de C-Klasse Break alvast toegewezen. Twee showbeesten kan uiteraard met het ruime gamma van Mercedes, al verwachten we toch een ander Salon dat de primeur zal krijgen. Een prijs kunnen we je uiteraard nog niet meedelen, al bedraagt de meerprijs voor een CLS Shooting Break slechts €2.000 dus geven de huidige CLA prijzen (vanaf €27.951) alvast een goede indicatie!

Update 03/11 – de toekomstige Mercedes CLA Shooting Brake in het rood!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...