Officieel: Peugeot 308 SW

Peugeot 308 SW 2014
Niet in Brussel, maar wel in Genève zal Peugeot de breakversie van de nieuwe 308 voorstellen.

In Brussel krijgen we enkel de hatchback van de net gelanceerde Peugeot 308 te zien, maar binnen twee maanden in Genève brengen de Fransen ook de breakvariant mee. Deze wordt 4,58 m lang en 1,47 m hoog, terwijl zijn USP natuurlijk zijn enorme bagageruimte is met 610 liter. Volgens ons ook geen zomaar gekozen cijfer, gezien de Skoda Octavia Combi exact dezelfde stouwruimte aanbiedt. Nog meer in een ‘compacte’ middenklasser als deze is gewoonweg overdaad, moeten ze bij Peugeot gedacht hebben.

Verder is de 308 SW uiterst moduleerbaar, want de achterbank gaat supersnel volledig vlak. Je 308 SW ombouwen in een kleine bestelwagen is dus kinderspel. Uiterlijk ziet hij er dat allesbehalve uit, de nieuwe 308 SW is immers zeer strak vormgegeven. Onder de motorkap worden vanzelfsprekend de motoren overgedragen uit de hatchback, waarbij de zuinigste de BlueHDI is met een CO2-uitstoot van amper 85 g/km. Wij zien er echter ook graag een 308 SW GTi bijkomen, want de Skoda Octavia Combi RS en Ford Focus ST Clipper schreeuwen om competitie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...