Autosalon Brussel 2014: Mazda Line-up

Mazda3 Autosalon Brussel 2014
Bij Mazda in Paleis 4 staat vooral de nieuwe Mazda3 in de schijnwerpers.

Op de stand van Mazda in Paleis 4 is de grote aandachtstrekker de nieuwe Mazda3, die op het Autosalon van Brussel 2014 zijn Belgische première beleeft. Hij staat er zowel als hatchback en sedan, terwijl ook onder de motorkap alle krachtbronnen tentoongesteld worden. Het gamma reikt van een 1.5-liter SKYACTIV-G met 100 pk tot de gekende 2.2-liter dieselmotor met 150 pk en een dikke 380 Nm koppel. De topmotor aan benzinezijde is de 2.0-liter met 120 of 165 pk. Het rijgedrag vonden we al goed bij zijn voorganger, maar zou nu dankzij aanpassingen aan vering, dempers en stabilisatoren nóg beter zijn geworden.

Binnenin ging de afwerkingskwaliteit naar boven en werd het design wat eigentijdser. Een nieuw instrumentencluster, pianozwarte accenten en comfortabele zetels in zowel stof of leder begroeten bestuurder en passagiers. Er is verder ook een nieuw infotainmentsysteem en optioneel bestel je zelfs een head-up display op je nieuwe Mazda3. Uiterlijk tot slot wordt de nieuwkomer gekenmerkt door zijn KODO-design met slanke koplampen, een dominerende grille en een sportieve onderlip. Prijzen starten vanaf 18.490 euro voor de Hatchback en 20.490 euro voor de Mazda3 Sedan.

Naast de Mazda3 brengen de Japanners ook de Mazda6 mee, die het niet alleen schopte tot Leasewagen van het Jaar maar ook tot VAB Gezinswagen van het Jaar 2014. Dat die bekroning ook terecht is, konden we in een rijtest met zowel de Sedan als Mazda6 Wagon beamen. Zijn design werd een stuk Europeser, de technologie is volledig up-to-date en het rijcomfort is voorbeeldig. Mazda bouwt bovendien zeer betrouwbare wagens en de prijzen zijn meer dan concurrentieel. Zowel de Mazda6 Sedan als Mazda6 Wagon zijn beschikbaar vanaf 24.920 euro.

De Mazda-stand wordt vervolledigd met de CX-5 SUV, de Mazda2, Mazda5 en natuurlijk de Mazda MX-5, waarvan het design gewoonweg tijdloos blijft en de ratio pleasure-for-money moeilijk geëvenaard wordt. Voor 24.000 euro heb je de MX-5 Roadster met 126 pk, de Roadster Coupé is ook met 2.0-liter en 160 pk beschikbaar. Je betaalt dan 30.150 euro voor de Sport-versie met handbak.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...