Spyshots: Mercedes GT AMG

Spyshots: Mercedes GT AMG
De Mercedes SLS AMG is volgens de geruchten bezig aan de laatste jaren, gelukkig zijn de Duitsers alreeds bezig met een opvolger.

De term opvolger is niet volledig van toepassing, Mercedes en AMG spreken liever over een volledig nieuw model met een eigen persoonlijkheid. Zo zouden we moeten afscheid nemen van de legendarische Gullwing deuren en de brullende 6.2-liter grote V8 in het voorin. Aan alle mooie liedjes komt jammer genoeg een einde, al mogen we in het volgende decennium volgens de geruchten wederom een Mercedes met vleugendeuren verwachten.

Omtrent de naamgeving werd ook al heel veel gespeculeerd, gaande van Baby SLS tot SLC maar nu zou er toch gekozen zijn voor GT. Die zal terug volledig intern ontwikkeld worden door de heren van AMG uit Afflerbach, in het verleden koos men wel eens een externe partner zoals McLaren voor de SLR.

Visueel krijgen we terug de bijzonder lange motorkap en achteraan 2 mooie uitlaten, verder kunnen we nog niets afleiden uit deze strak ingepakte spyshots. Qua motorisatie gokken we op de nieuwe 4.0-liter turbogeblazen V8, namelijk tweemaal de 2.0-liter viercilinder die we terugvinden in de A45 AMG en afgeleiden. Met een vermogen tussen de 450 en 550 pk heb je sowieso niets te klagen, grootste concurrentie vinden we in de Zuffenhausen bij Porsche met hun 911.

Of de nieuwe 4MATIC vierwielaandrijving ook zijn weg vindt van de Mercedes E63 AMG is nog een raadsel, hoe dan ook zal deze GT een nieuw tijdperk inluiden voor de AMG familie. Vierwielaandrijving, turbomotoren, slechts 4 liter longinhoud, … Gelukkig weten ze bij de huistuner van Mercedes wat sportiviteit is en mogen we dus met een gerust hart naar de toekomst kijken! Naast een Coupé mogen we ook een Roadster verwachten en als alles goed verloopt komt daar ook nog een extra sportieve Black Series versie bij. De eerste tekens van leven van de Mercedes GT AMG verwachten we in 2015 op het Autosalon van Frankfurt!

Lees hier (+ video) omtrent onze korte kennismaking met de Mercedes SLS AMG!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...