Optie-shoppen bij de Pagani Huayra


Benieuwd hoe ver je kan gaan in de optielijst van een supercar als de Huayra?

The Supercar Kids zijn erin geslaagd om de volledige prijslijst van de Pagani Huayra te bekomen. En dan schrik je toch wel even als gewone sterveling. De Ferrari LaFerrari, de Porsche 918 Spyder en de Mclaren P1 hebben er een te duchten concurrent bij want de Huayra is een indrukwekkende supercar. Maar hoe indrukwekkend hij ook is, dat is zijn prijs ook. En hoe je het ook draait of keert, de basisprijs van de Huayra, maar liefst €1.050.000, kan misschien een pijnpunt zijn.(Als dat al bestaat in dit segment). Het prijskaartje kan namelijk gemakkelijk de lucht in geschoten worden. Voor een achteruitrijcamera moet je al snel €5.000 neertellen en €1.500 voor parkeersensoren. Absurde prijzen voor opties die bij sommige merken zelfs standaard meegegeven worden.

Het meest indrukwekkende cijfer op de lijst, na de basisprijs, is de €112.500. Hiervoor krijg je je volledige carrosserie in carbon. Ter verduidelijking: hiervoor koop je dus een spiksplinternieuwe Porsche Carrera 4S, een Audi RS6 of een BMW M5. Allemaal uiterst leuke speeltjes, maar als je iets unieks wilt, moet je nu eenmaal dokken. Volgens Pagani toch… Als er dan nog geld overblijft, kan je voor een belachelijke €3.750 je remklauwen laten spuiten in de kleur die je zelf zou willen. En als je wil reizen in Pagani-stijl moet je nog eens een kleine €15.000 neertellen voor de bijpassende bagage, bestaande uit 7 stuks. Zoals u verder zelf kan zien zijn er uiteraard nog opties die over-the-top zijn. We vinden het wel jammer dat het optionele audiosysteem van Sonus Faber er niet op staat, we hadden graag geweten hoeveel ribben dat uit je lijf had gekost.

Om u eraan te herinneren dat de Huayra geen alledaagse auto is, voegen we er graag nog eens aan toe dat hij aangedreven wordt door een 6.0-liter V12 met dubbele turbo afkomstig van AMG. Het beest van een motor levert maar liefst 700 pk en 1.000 Nm aan koppel. Dankzij zijn 1.350 kg sprint hij naar de 100 in slechts 3,3 seconden en stopt hij met accelereren aan 370 km/h. Onderaan kan u de prijslijst nog eens volledig bezichtigen. (Via: Supercarkids)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...