Poll: Nissan GT-R vs Audi RS4 vs Audi RS6
Verkies je Japanse technologie in je daily driver of ga je toch voor de Duitse degelijkheid?

Waar Audi al jaren bekend staat om vrij krachtige sedans en stationwagens in het gamma, is de GT-R een serieuze verrassing geweest van Nissan. De vorige generaties Skyline’s hadden ook hun kwaliteiten en zijn zeer populair in Azië, maar met de R35 generatie is Europa pas wakker geschoten. Menig Duitse autoconstructeur kan maar nipt opboksen tegen de sublieme krachtbron die de GT-R heeft gekregen. Daarnaast is de wagen nog zeer bruikbaar in het dagdagelijkse leven, al zijn de Avants van Audi toch nog iets praktischer dankzij een bruikbare achterbank.

De nieuwe Audi RS4 zag in 2012 het levenslicht en deelt heel wat onderdelen met de RS5. De powerrr komt uit een 4.2-liter V8 en voorziet 450 pk en 430 Nm. Hiermee ben je in 4,9 seconden aan 100 km/u vanuit stilstand en grijpt de begrenzer in bij 250 km/u. De Audi RS6 werd begin 2013 onthuld en kreeg een 4.0-liter V8, goed voor 560 pk! Hierdoor wordt de sprinttijd verkort tot 3,9 seconden, al doet de Japanner nog beter!

Elk kalenderjaar voorziet Nissan een beperkte upgrade van Godzilla, hierdoor klopt de 2013 versie af op een niet te missen 550 pk. De 3.8-liter V6 is hierdoor in staat om binnen de 3 seconden de 100 km/u te bereiken, de pret stopt hier pas bij 315 km/u. Of je zoveel kracht echt nodig hebt, is misschien wel een goede vraag, al mogen we niet klagen.

Prijsmatig is de Audi RS4 het meest bereikbaar dankzij een basisprijs van slechts €81.000, al kan je dat bedrag eenvoudig nog verdubbelen dankzij de uitgebreide optielijst. De Nissan GT-R is met €92.000 eveneens nog vrij bereikbaar, zeker als je weet dat je menig Porsche het leven vrij zuur kan maken met een ‘beperkt’ budget. De nieuwe RS6 start dan weer pas bij €115.000 en er zijn toch nog enkele (dure) opties zoals keramische remschijven die je beter aanvinkt als je graag eens de Autobahn opzoekt.

Audi RS4 of Audi RS6 of Nissan GT-R?

View Results

Laden ... Laden ...