Uniek: Rolls-Royce Phantom Ruby

Uniek: Rolls-Royce Phantom Ruby
Ook Rolls-Royce kopers zijn zeer gevoelig voor special editions!

Automerken die geen volumemodellen in het gamma hebben, grijpen meer en meer naar special editions om de verkoop en de buzz wat levendig te houden. In Abu Dhabi is geld geen enkel probleem voor de echte petrolhead, ze willen gewoon graag een unieke wagen om nog meer op te vallen dan de buurman. Een probleem én oplossing in 1 regel, eenvoudiger moet het leven niet worden.

Speciaal voor de Emiraten werd een unieke Rolls Royce Phantom Ruby ontworpen in samenspraak met de Bespoke afdeling die wel raad weet met bijzondere verzoeken. Het aangename koetswerkkleur kan je onder de Merlot Red Mica noemer terugvinden in de catalogus, terwijl voor het interieur gekozen werd voor een contrasterende rood/witte kleurstelling. Daarbovenop werden de tapijten uitgevoerd met lamswol en Marine White hout, uiteraard allemaal handmatig geselecteerd uit de beste materialen. In het centrale klokje werd een echte robijn geplaatst, Rolls Royce levert immers nooit half werk. Uiteraard ook geen special edition zonder mooie badges en stiksels om aan je vrienden te tonen dat je uiteraard een one of one hebt.

Rolls Royce creëerde deze Ruby niet na een stevig avondje binge drinking, het idee kwam van hun eigen regiomanager in Abu Dhabi, Kadhim Al Helli. Deze man is samen met z’n team verantwoordelijk voor de grootste Rolls verkopen in het eerste deel van 2013, dan is het maar een kleintje om eens een unieke Phantom te ontwikkelen. Motorisch blijft deze Phantom Ruby ongewijzigd, we spreken dus nog steeds over 450 pk en 720 Nm koppel. Een prijs werd niet meegegeven, al mag je er prat op gaan dat het veel geld was. Mocht je hier in België een Rolls Royce Phantom willen, moet je eens bij de dealer in Overijse passeren. Vergeet echter niet dat de basisprijs rond €500.000 ligt. Al kan je natuurlijk ook nog voor de goedkopere Ghost gaan..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...