Officieel: Mercedes CLA 45 AMG

Mercedes CLA 45 AMG
Mercedes-Benz heeft zoals aangekondigd de CLA 45 AMG in The Big Apple losgelaten.

Het Autosalon van New York brengt heel wat nieuwtjes: de Range Rover Sport, de A3 Sedan, maar ook de voornaamste concurrent van de S3 Sedan; de Mercedes CLA 45 AMG. De sexy vierdeurs krijgt dezelfde krachtbron als de eerder onthulde A45 AMG: een 2.0-liter die maar liefst 180 pk per liter uitperst. Het totale vermogen komt zoals jullie kunnen tellen zo neer op 360 pk, terwijl de maximale trekkracht 450 Nm bedraagt. Een interessant feitje: de CLA 45 AMG is de kleinste AMG ooit die 100 km/u bereikt na amper 4,6 seconden. De topsnelheid is net als bij de concurrent uit Ingolstadt elektronisch begrensd op 250 km/u.

Eveneens gelijkaardig aan de Audi S3 Sedan is de permanente vierwielaandrijving met lichte focus op de voorwielen, in dit huis genaamd 4MATIC. Schakelen gebeurt via een AMG Speedshift DCT 7 transmissie die beschikt over een “Momentary M” modus, waarin de bestuurder zonder de handen van het stuur de manuele modus ingaat door louter een van de peddels aan te raken. Een mooie benaming voor iets doodnormaal. Een “S” sport-modus is ook van de partij, net zoals een “C” (controlled efficiency) afstelling om lekker te gaan ECO rijden. Wie aan de verleiding van de kracht onder de motorkap kan weerstaan, zou zo een gemiddeld verbruik van slechts 6,9 liter per 100 kilometer kunnen neertekenen.

Andere opmerkelijke zaken zijn een onafhankelijke AMG sportophanging, een ESP-systeem met drie standen en Curve Dynamic Assist, 18-inch lichtmetalen velgen en 4 lekkere uitlaatpijpjes. Ietwat uitgeklopte bumpers, zijschorten en een diffuser zijn bij AMG tot slot inbegrepen in de standaarduitrusting. Voor 56.078 euro kunnen onze Duitse buren de wagen aanschaffen en dat vanaf juli, wij moeten wachten tot september. De Amerikanen hebben nog het meeste geluk: daar wordt de CLA 45 AMG reeds deze lente gelanceerd.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...