Spyshots: Mercedes-Benz S-Klasse

Mercedes S-Klasse 2014
De nieuwe Mercedes-Benz S-Klasse werd betrapt bij een officiële fotoshoot.

Het moet je maar voorvallen. Enkele kiekjes willen nemen voor de officiële brochure en enkele paparazzi staan alweer om de hoek te loeren. De nieuwe Mercedes S-Klasse werd betrapt zonder camouflage, wat ons meteen al verklapt wat we op 15 mei tijdens de officiële lancering in Hamburg te zien krijgen. De S-Klasse krijgt een vloeiend silhouet, een dominante grille en LED koplampen. Ook de achterlichten kregen de LED-behandeling. Andere zaken die opvallen zijn de enorme deuren die instappen nog makkelijker moeten maken, een groot panoramisch glazen dak, elegante uitlaatpijpen en vele strakke lijnen.

De nieuwe Mercedes S-Klasse zal aangeboden worden in zeven koetswerkkleuren, waarvan drie nieuwe: Anthracite Blue, Ruby Black en Diamond Silver. Dankzij een gelekte presentatie weten we ook al hoe het interieur er gaat uitzien. Een overvloed aan hout en leder, een Burmester geluidssysteem en een LED sfeerverlichting tinten de cabine. Net zoals de BMW 6-Reeks Gran Coupé die wij een tijdje terug testten, krijgt de nieuwe S-Klasse verlichte instapdrempels. Twee 12,3-inch schermen zorgen voor alle info van het instrumentenpaneel en infotainment systeem.

Wat technologie betreft, zal de nieuwe slee actieve gordels hebben. Deze werken samen met het PRE-SAFE systeem voor een automatische opspanning nog voor een naderende botsing. De volgende generatie actieve ophanging noemt men Magic Body Control en gebruikt camera’s voor het detecteren van oneffenheden in het wegdek. De S550 4MATIC zal gelanceerd worden in oktober, terwijl de S63 AMG 4MATIC reeds een maand later op de markt zou komen. Verder worden ook een S-Klasse met lange wielbasis, een coupé en een cabrio verwacht. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...