Officieel: Nissan Note 2013

Nissan Note 2013
Nissan spitst de nieuwe Note volledig toe op de noden van de Europese consument.

Op een autosalon als dat van Genève hebben we nogal eens de neiging over te gaan op automatische piloot en meteen te gaan voor al het pk-geweld. Helaas glippen sommige nieuwigheden die meer in het bereik van onze portefeuille liggen zo door de mazen van het net. Een van de slachtoffers was de Nissan Note, die voor 2013 volledig werd opgefrist. De Europese consument werd bij de ontwikkeling volledig centraal geplaatst.

Aan het design werd slechts minimaal geraakt, maar op het vlak van veiligheidsvoorzieningen en andere nieuwe technologieën werd de lat een stuk naar boven verschoven. De nieuwe Note is zo beschikbaar met een Blind Spot Warning systeem, een Lane Departure Warning en een Advanced Moving Object Detection systeem. De systemen gebruiken alle drie de achteruitrijcamera, die dankzij een ingebouwd reinigingssysteem en droogblazer altijd een scherp beeld geeft, ongeacht de weersomstandigheden. Nissan biedt bovendien ook voor het eerst in het B-Segment een Around View Monitor (AVM) aan, vergelijkbaar met het helikopterbeeld dat we in BMW’s gewoon zijn.

De nieuwe Nissan Note instapper wordt aangedreven door een 1.2-liter benzinemotor met 80 pk, goed voor een verbruik van 4,7 liter per 10 kilometer. Interessanter is naar ons opinie de 1.2-liter DIG-S met 98 pk en 142 Nm, die ons al overtuigde in de Nissan Micra. Hier bedraagt het verbruik nog minder (4,3 l/100 km) en de CO2-uitstoot amper 99 g/km. Aan dieselzijde is er keuze voor de 1.5-liter diesel met 90 pk en 219 Nm. Deze kilometervreter blijft de zuinigste met een gemiddeld dorst van 3,6 liter per 100 kilometer. De CO2-uitstoot tot slot bedraagt 95 g/km. Een start/stop-systeem is standaard op elke variant. Prijzen en verdere specificaties zullen later onthuld worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...