Wordt de SLS AMG vervangen door de SLC?

Mercedes SLC 2014
Tijdens het Autosalon van Genève werd bevestigd dat de opvolger van de SLS er binnenkort aankomt.

Tijdens het Autosalon van Genève worden niet enkel nieuwe modellen voorgesteld, er wordt in de wandelgangen ook gesproken over de nabije toekomst. Een officiële bron van Mercedes-Benz zou op de beursvloer zo bevestigd hebben dat er zeer gauw een conceptversie van de SLS-vervanger zal getoond worden. Velen veronderstellen dat dit wel eens de SLC zou kunnen zijn.

Over de Mercedes-Benz SLC gaan al jaren geruchten de ronde. Eerst was iedereen ervan overtuigd dat dit model een soort baby-SLS zou zijn, maar nu groeit de groep van critici die vermoeden dat de SLS AMG gewoonweg vervangen wordt door de nieuwkomer. Reden daarvoor zou een groeiende concurrentiekracht zijn ten opzichte van de Porsche 911. Onder de motorkap zouden dan een 3.0-liter V6 kunnen komen met 333 pk en een 4.0-liter twin-turbo V8 met 485 pk. Schakelen gebeurt vanzelfsprekend via een automaat met dubbele koppeling. De wagen zou met een catalogusprijs tussen de 92.600 en 139.000 euro ook prijsgewijs een stuk competitiever worden. (Via: Autocar/AutoExpress)

Mercedes SLC 2014

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...