Porsche 911 (991) RSR maakt zich klaar

Porsche 911 RSR 2013
De RSR-versie van de laatste generatie Porsche 911 is bijna klaar voor het circuit.

Voor Porsche is de autosport minstens even belangrijk als de wagens die het produceert voor de weg. Misschien daarom ook dat de 911 GT3 Cup en de 911 RSR vroeger het levenslicht zien dan de straatversie van de 911 GT3. Of komt die toch naar Genève? We zullen het pas volgende maand zien. De RSR zal op zijn beurt officieel onthuld worden op 14 april, tijdens de seizoensopener van het World Endurance Championship (WEC) in Silverstone.

De Porsche 911 RSR is in 2013 uitsluitend voorbehouden aan het Porsche AG Team Manthey works, waarvoor Richard Lietz en Patrick Pilet de huischauffeurs zijn. Marc Lieb zal Lietz in het WEC helpen achter het stuur van wagen met nummer 92, terwijl Pilet de steun krijgt van Joerg Bergmeister in wagen 91. Romain Dumas en Timo Bernhard zullen in Silverstone en Spa-Francorhamps ook van de partij zijn. Hoogtepunten worden ongetwijfeld de 24-uren van Le Mans en de Nürburgring, al wordt er over de laatstgenoemde klassieker in het persbericht nog geen woord gerept.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...