Officieel: Mercedes E-Klasse Facelift

Mercedes E-Klasse Facelift 2013
Mercedes heeft alle officiële details en foto’s van de E-Klasse Facelift vrijgegeven, het model krijgt een gewijzigd voorkomen, verbeterde motoren en een bredere standaarduitrusting.

Mercedes wil met de E-Klasse Facelift terug de aansluiting vinden met de BMW 5-Reeks en Audi A6. Daartoe heeft het merk beslist om het design van het model flink onder handen te nemen. Zo krijgt de E-Klasse voortaan nieuwe koplampen met LED-technologie, werden de bumpers aangepast en oogt het geheel nu wat minder hoekig dan voorheen. De E-Klasse zal beschikbaar zijn in twee uitvoeringen, zo komt er een Avantgarde uitvoering waarbij de gekende ster in de grille verwerkt zit en een Elegance uitvoering die de ster op de motorkap krijgt. In profiel vallen de meer geprononceerde achterste wielkasten op, achteraan vinden we een nieuwe achterbumper en de aangepaste achterlichten. Binnenin krijgt de E-Klasse nieuwe stoelen en de keuze uit nieuwe materialen zoals aluminium of hout. Verder werden de ventilatiemonden herwerkt, zien we een analoge klok en kreeg het instrumentenpaneel een update. De schakelpook verhuist als laatste van de middenconsole naar de stuurkolom.

Onder de motorkap start het benzinegamma met de E 200 met 184 pk en 300 Nm koppel, genoeg om een sprint van 0 naar 100 km/u te voltooien in 7,9 seconden. Daarboven vinden we dan nog een E 350 met 306 pk of een E 500 4MATIC met 408 pk en 600 Nm koppel. Wie liever diesel rijdt kan instappen met een E 200 CDI met 136 pk, deze helpt de E-Klasse in 9,5 seconden naar 100 km/u. Hoger in het gamma vinden we verder een E 250 CDI met 204 pk of een E 350 BlueTEC met 252 pk en 620 Nm koppel. Deze laatste sprint van 0 naar 100 km/u in 6,7 seconden. Toch liever een hybride? Dan kan je kiezen voor de E 300 BlueTEC HYBRID, deze combineert een viercilinder (204 pk) met een elektromotor (26 pk) om zo amper 4,1 liter/100 km te verbruiken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...