Gerucht: Is Fiat op zoek naar deal rond Opel?


Als we de Italiaanse kranten mogen geloven, dan is Fiat op zoek naar een goedkope overname van het verlieslatende Opel.

Fiat en Opel, het is niet de eerste keer dat overnamegeruchten tussen beide merken de kop op steken. In 2009 wou Sergio Marchionne al een bod doen richting GM, maar toen werd de man allesbehalve serieus genomen. De Italianen hebben toen uiteindelijk hun pijlen gericht op Chrysler, en hebben er nu een relatief succesvolle overname opzitten. Nu, drie jaar later, zou Fiat opnieuw een bod voorbereiden op het verlieslatende Opel. Bij de mannen uit Rüsselsheim zou namelijk erg veel onenigheid bestaan over de intenties van het Amerikaanse moederconcern over de toekomstige investeringen van het merk, die zouden enkel uit holle beloftes bestaan, eerder dan een doelgericht plan. Daarom lijkt het nu het ideale moment voor Fiat om de stap te zetten en een goedkope overname te beklinken.

Hoe realistisch een overname is blijft echter moeilijk in te schatten. GM en de Duitse partijen kennende zou er namelijk maar weinig aandacht zijn voor het nieuwe bod uit Italië. GM zou namelijk geen Europese concurrent in het zadel willen helpen, daarnaast heeft Fiat weinig belang aan de extra productiecapaciteit in Duitsland, waardoor een eventuele deal misschien wel onwaarschijnlijk is. In ieder geval, waar rook is is vuur, we houden jullie dus zeker op de hoogte rond de ontwikkelingen. (Via: AutoEdizione)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...