AMG mag dit jaar 45 kaarsjes uitblazen!

cover sls amg
De Mercedes AMG afdeling bestaat al sinds 1967, dit jaar mocht het dus zijn 45ste verjaardag vieren!

Mercedes AMG begon dankzij het duo Hans-Werner Aufrecht en Erhard Melcher die vonden dat een gewone Mercedes nog wel een tikkeltje sneller kon. Ze begonnen klein in Aufrecht’s kelder in Grossaspach, Duitsland. De eerste werkplaats kreeg de naam AMG mee, genoemd naar Aufrecht, Melcher en Grossaspach. Hun originele en efficiënte aanpassingen aan de Mercedes 300SE trokken al snel de aandacht van de racewereld en met de 300SEL 6.8 ging de bal echt aan het rollen.

Ondertussen heeft deze afdeling al een schitterende reputatie opgebouwd en met hun recentste superbolide, de SLS AMG, zetten ze hun mars gewoon verder. Mercedes heeft ter gelegenheid van deze verjaardag een volledige tijdlijn van AMG gemaakt waarop je vlot door de hele historiek kan bladeren. Als afsluiter van de historiek van AMG hebben ze het ook iets uitgebreider over de toekomstplannen met de SLS AMG E-Cell, zeker de moeite waard om te lezen! Neem snel een kijkje op de website en kom alles te weten over de sportwagens van Mercedes-Benz AMG.

sls amg e-cell

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...