Frankfurt ’11: Mercedes SLK55 AMG

Mercedes SLK55 AMG
De Mercedes SLK55 AMG: een atmosferische volbloed zonder dak.

De nieuwe Mercedes SLK stond reeds op het autosalon van Genève. In Frankfurt stelt Mercedes de ‘hete’ versie voor: de SLK55 AMG. Onder de motorkap geen turbo’s, maar een 5.5-liter grote atmosferische V8 die een vermogen levert van 422 pk en een koppel van 540 Nm. Wil je even brandstof besparen, dan kan dat via een systeem dat vier cilinders uitschakelt zodat het verbruik de diepte induikt. Je moet het op dat moment wel stellen met slechts 230 Nm.

 

De SLK ziet er al een stuk mannelijker uit dan zijn voorganger, de AMG-versie beschikt over nog iets meer testosteron. Ook het geluid kan sociaal onacceptabele normen bereiken dankzij een nieuw uitlaatsysteem. Een speciaal stel kleppen zorgt er echter ook voor dat je kan rondrijden zonder alle aandacht op te eisen. Tot slot niet onbelangrijk bij deze wagen: de prestaties. De SLK55 AMG sprint van 0-100 km/u in 4,6 seconden en vanaf de teller 250 km/u aanraakt, gebeurt er niets meer.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...