Frankfurt ’11: Mercedes ML

Mercedes ML
Mercedes stelt in Frankfurt de nieuwe M-Klasse voor: breder, groter en lager.

De nieuwe M-Klasse wordt 2,4 cm langer, 1,6 cm breder en 1,9 cm lager. Vanaf nu meet de kolos 4,80 m lang, 1,93 m breed en 1,79 m hoog. De SUV ziet er voortaan scherper uit met nieuwe koplampen en een hertekende voorbumper. Achteraan krijgen we nieuwe achterlichten te zien en een schuin aflopende koffer. De ML blijft echter een SUV naar Amerikaanse normen: enorm groot en dus een tikkeltje lomp. Dit verbaast echter niet, de ML is namelijk een echte kaskraker in de VS.

Hoe groot hij ook moge zijn, voortaan kan de M-Klasse worden aangedreven door een milieuvriendelijke viercilinder. Het 2.1-liter grote motorblok is voorzien van twee turbo’s en levert een vermogen van 204 pk. Het koppel van 500 Nm is eveneens zeer respectabel naar SUV-normen. Mercedes belooft een gemiddeld verbruik van slechts 6 l/100 km en een CO2-uitstoot van amper 158 g/km. Voor wie er iets meer power wil is er de 3.0-liter V6 diesel met 258 pk of de 3.5-liter V6 benzinemotor met 306 pk. Een hybride ML is ook in de maak, naast niet te vergeten de ML63 AMG die 536 pk uit de twin-turbo 5.5-liter V8 sleurt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...