Officieel: Mercedes SLK55 AMG

Mercedes SLK55 AMG
Mercedes heeft de officiële foto’s vrijgegeven van de nieuwe SLK55 AMG, de sexy roadster beleeft zijn debuut in Frankfurt.

Geen turbo’s onder de motorkap van de SLK55 AMG, dat wisten we reeds enige tijd. De 5.5-liter atmosferische V8 levert een vermogen van 422 pk en een koppel van 540 Nm, indien de acht cilinders ingeschakeld zijn tenminste. Zoals we vorige maand reeds meegaven, beschikt de SLK55 AMG namelijk over een systeem dat het mogelijk maakt met slechts vier cilinders te rijden om het verbruik binnen de perken te houden. Het koppel bedraagt dan slechts 230 Nm, maar dat is nog steeds meer dan genoeg om rustig rond te cruisen.

Op foto’s van de wagen moesten we wachten tot vandaag, al zullen we de wagen ook in levende lijve kunnen beschouwen op het autosalon van Frankfurt midden september. De SLK55 AMG ziet er niet alleen sexy en tegelijk mannelijker uit dan zijn voorganger, hij klinkt ook zo. Mercedes-Benz AMG ontwikkelde een nieuw uitlaatsysteem met een speciaal stel kleppen, zodat de wagen zowel sociaal acceptabel als bulderend voor de dag kan komen. Nu we de foto’s hebben, is het alweer uitkijken naar de eerste video!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...