Officieel: Nieuwe Opel Combo

New Opel Combo
Opel toont de nieuwe Combo, die in samenwerking met Fiat ontwikkeld werd.

De nieuwe Opel Combo werd gebaseerd op de Fiat Doblo en dat is er ook aan te zien. Sinds 1985 biedt Opel de wagen aan als familiewagen en als lichte vracht. In sommige jaren verkocht men er zelfs tot 72.000 exemplaren van. Of de nieuwkomer dit cijfer nog steeds kan behalen, valt echter te betwijfelen. Als we namelijk eerlijk mogen zijn, de nieuwe Opel Combo ziet er echt niet uit. Op het vlak van veelzijdigheid scoort de Combo gelukkig wat beter.

Als familiewagen is de Opel Combo beschikbaar met vijf of zeven zetels, als kleine bestelwagen is er keuze uit een wielbasis van 2.755 mm of 3.105 mm. Dit resulteert in een totale lengte van respectievelijk 4,39 en 4,74 meter. Ook de hoogte is bij deze laatste versie naar eigen wens: 1,85 m of 2,10 m. Om de toegang tot de vrachtruimte te vereenvoudigen, kan de bestelwagen besteld worden met twee optionele schuifdeuren. Deze schuifdeuren zijn standaard op de personenwagen. De nieuwe Opel Combo met korte wielbasis biedt plaats aan 3.800 liter, die met de lange wielbasis aan 4.600 liter. Deze cijfers maken de wagen heerser in zijn klasse. De laadhoogte van slechts 54,4 cm maakt van het inladen bovendien een koud kunstje.

Onder de motorkap is er keuze uit zes motoren: vier diesels, één benzinemotor en één exemplaar dat draait op CNG (Compressed Natural Gas). Zowel de 1.3-liter als de 1.6-liter CDTI dieselmotoren leveren een vermogen van 90 pk. Laatstgenoemde motor is ook verkrijgbaar met een vermogen van 105 pk. De topdiesel tenslotte is een 2.0-liter CDTI die 135 pk levert. De 1.4-liter benzinemotor zorgt voor 95 pk en de milieuvriendelijke CNG-versie voor 120 pk. De zwakste motoren worden gelinkt aan een manuele vijfbak, de CNG-versie en de krachtigere CDTI’s aan een manuele zesbak. De 1.6-liter diesel met 90 pk is ook leverbaar met een automatische versnellingsbak.

Naast de versies met automaat en de wagen die op CNG rijdt, is elke wagen optioneel beschikbaar met een start/stop-systeem om het verbruik en de emissies verder te verlagen. Opel kaart bovendien niet enkel het lage verbruik, maar ook de lage gebruikskosten van de Combo aan. De CDTI-diesels bijvoorbeeld moeten pas op onderhoud na 35.000 kilometer. Wie er ondertussen helemaal wild van is, kan de Opel Combo bestellen vanaf de herfst.

New Opel Combo

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Nieuwe Opel Combo"

  1. ixke 15-07-2011 om 18:33

    tjongejonge
    nog een fabrikant die de Kia Soul wil kopieren, net zoals Fiat met zijn Dioblo, waren we zoiets vroeger niet gewend van uit het oosten ? Japan, Korea, …
    zijn de “traditionele” fabrikanten nu echt zo laag aan het vallen ???

Reageer

Reactie aan het plaatsen...