Eerste details: Mercedes B-Klasse 2012

B-Klasse Teaser
Mercedes heeft de eerste details vrijgegeven over de nieuwe B-Klasse, voor zijn debuut in Frankfurt.

Vorige maand werd de nieuwe B-Klasse reeds gespot in Californië, nu geeft Mercedes ook de eerste details vrij. Het herziene model zal 4.359 mm lang zijn, 1.786 mm breed en 1.557 mm hoog. Na meer dan duizend uren door te brengen in de windtunnel, kwam Mercedes tot een weerstandscoëfficiënt van slechts 0,26. Er zal ook een ECO Technology pakket beschikbaar zijn, met een verlaagde rijhoogte, behandeling van de onderkant en speciale afdichtingen van de ruiten. De Cw-waarde van deze versie bedraagt 0,24. Daarnaast zal ook een spannender sportpakket beschikbaar zijn met andere dempers, een ‘Direct-Steer’ systeem en een 20 mm lagere rijhoogte.

Qua veiligheid brengt Mercedes alle snufjes van de hogere klassen naar dit segment. Zo zal de nieuwe B-Klasse verkrijgbaar zijn met Adaptive Headlamp Assist, Blind Spot Assist, Lane Keeping Assist, Attention Assist, Speed Limit Assist, Active Parking Assist, Linguatronic, Distronic Plus, Pre-Safe en Collision Prevention Assist met een Adaptive Brake Assist. Kortom, een hoop elektronica in een kleine wagen gepropt.

Onder de motorkap komen viercilinder motoren met turbo te liggen. De 1.6-liter benzinemotor levert 122 pk en 200 Nm of 156 pk en 250 Nm. Bij de zelfontbranders is er keuze uit een 1.8-liter met 109 pk en 250 Nm, alsook uit dezelfde motor met een vermogen van 136 pk en 300 Nm koppel. Uiteindelijk zal ook een 2.0-liter benzinemotor aan het gamma worden toegevoegd, maar specificaties daarvan zijn voorlopig onbekend. Elke hierboven vernoemde motor zal gekoppeld zijn aan een start/stop-systeem en een manuele zesbak of een nieuwe 7G-DCT transmissie met dubbele koppeling. Mercedes hint ook naar mogelijke alternatieve (lees hybride, elektrische, …) aandrijvingen in de toekomst.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...