Nissan Leaf: Belgische prijs van €27.800

Nissan LEAF
De Nissan Leaf zal in België beschikbaar zijn vanaf €27.800, na aftrek van alle subsidies. 

Lees hier onze rijtest met de Nissan Leaf.

De Nissan Leaf zal zonder enige tussenkomst van de staat een flinke €36.990 kosten. Dat is veel geld, maar in lijn met behoorlijk wat andere elektrische wagens. Dankzij de tussenkomst van de overheid, zal de Leaf weliswaar “amper” €27.800 kosten. Dit kan door een belastingsvermindering dankzij de aankoop van een elektrische wagen die kan oplopen tot €9.190. De Waalse overheid geeft nog eens een bonus van €4.500 op voorwaarde dat de wagen voor het einde van het jaar wordt ingeschreven.

€27.800 is al bij al een redelijke prijs die je betaalt voor deze wagen, zeker als je weet dat de werkingskost van deze volledig elektrische Leaf neerkomt op slechts €1,5 per 100 km en dat de wagen standaard al heel goed uitgerust is. De totale prijs van de wagen omvat onder meer vijf jaar garantie voor de batterij (100.000 km), de btw en een abonnement op specifieke depannage voor elektrische voertuigen.

Wie de wagen niet wil kopen, kan voor €550 per maand de wagen gebruiken. Na 4 jaar kan je dan zelf kiezen om de wagen in te ruilen tegen een nieuwe elektrische wagen, de wagen in te leveren in ruil voor een bepaald bedrag of de toekomstige waarde van de wagen zelf te betalen en eigenaar worden van de Leaf. De eerste modellen worden normaal in de herfst van dit jaar geleverd. Men zal als klant enkel kunnen kiezen uit twee opties naast de kleur en dat zijn een geïntegreerd zonnepaneel in de spoiler en een comfortpack dat onder meer zetelverwarming omvat.

Wie wil bestellen surft best eens naar de site van Nissan. Daar willen ze een voorschot van €300 voor een bestelling, maar het voorschot is terugvorderbaar. Klanten die online bestellen krijgen prioriteit bij het leveren. De Nissan Leaf kan zo’n 175 km rijden tussen 2 laadbeurten. De wagen levert 80 kW, 280 Nm en kan 145 km/u rijden. Standaard beschikt hij onder meer over airco, navigatie, een parkeercamera, smartphoneverbinding en nog veel meer. Dankzij een snellaad stopcontact kan de wagen in 30 minuten tot 80% van zijn capaciteit opgeladen worden, al is deze methode niet overal toepasbaar.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Nissan Leaf: Belgische prijs van €27.800"

 1. jeanpaul 17-12-2011 om 4:28

  IK zou mij graag een nissan leaf aanschaffen- graag prijs en voorwaarden en introductie op de Belgische markt

  Groeten

  Jean- Paul Vanceulebroeck

  Fortbaan, 19A

  2900 Schoten

  0478- 204440
  hoten
       

 2. MRM 17-12-2011 om 11:48

  Dag Jean-Paul. 

  Bedankt voor uw reactie! Wij zijn weliswaar een site die enkel autonieuws en testen rapporteert, jammer genoeg verkopen wij geen wagens.

  Om een LEAF aan te schaffen ga je best naar de volgende website: http://nl.nissan.be/#tools/find-it

  Daar kan je de dealer die het dichtst bij jou in de buurt is vinden. Om de LEAF aan te schaffen ga je het best naar die dealer.

  MVG,

  GroenLicht.be 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...