Officieel: Nieuwe Mercedes ML

Nieuwe Mercedes ML 2012
Eerder vandaag lekten enkele scans uit een brochure van de nieuwe Mercedes ML, nu hebben we de eerste officiële details en beelden.

Mercedes heeft de officiële details van de nieuwe Mercedes M-Klasse vrijgegeven. Ten opzichte van zijn voorganger is de BMW X5 rivaal iets groter, breder en lager geworden. In verhouding tot de wagen gaat het wel om kleine proporties, de nieuwe meet 4,8 meter lang, is 1,93 meter breed en 1,79 meter hoog. Dat is respectievelijk 2,4 centimeter langer, 1,6 centimeter breder en 1,9 centimeter lager dan zijn voorganger. Opvallend is het feit dat de wielbasis dezelfde bleef, veel extra beenruimte moeten we dus niet verwachten.

Qua looks heeft Mercedes vrij fors gesleuteld aan de wagen. De nieuwe ML oogt scherper dan voorheen, kreeg nieuwe koplampen en ook een nieuwe bumperpartij terwijl in profiel de glaspartij iets smaller lijkt geworden. Achteraan merken we ook substantiële wijzigingen op, niet alleen de achterlichten verschillen, ook de koffer loopt schuin af waardoor die wat meer op de E-Klasse Break gaat lijken. Toch geeft het geheel ons een Amerikaanse en forse indruk. Niet verwonderlijk waarschijnlijk, aangezien de ML ook veel verkocht wordt in de VS.

Onder de motorkap vinden we ongetwijfeld de grootste verrassing, voortaan zal de M-Klasse uitgerust kunnen worden met een milieuvriendelijke viercilinder. De ML250 Bluetec beschikt over een 2.1-liter diesel met twin-turbotechnologie, goed voor 200 pk en 500 Nm koppel. De motor wordt gekoppeld aan een zeventraps automaat en krijgt Start/Stop-technologie waardoor het opgegeven verbruik 6 liter/100 km bedraagt, dat is maarliefst 28% zuiniger dan de huidige ML300 CDI en goed voor een CO2-uitstoot van 158 g/km. Bij de lancering kan je daarnaast kiezen voor een ML350 Bluetec met 256 pk uit een 3-liter V6 diesel of een ML350 BlueEfficiency die 304 pk haalt uit een 3.5-liter V6 benzine. Volgend jaar zou daar nog een ML300 Hybrid bijkomen, deze combineert een 20 pk sterke elektromotor met de 2.1-liter diesel uit de ML250 en zou een theoretisch verbruik van 5,2 liter/100 km moeten kunnen behalen. Het topmodel wordt de ML63 AMG met 536 pk uit een Twin-Turbo 5.5-liter V8. (Via: AutoCar)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...