Komt er een Mercedes G65 AMG?

G-Klasse AMG V12
Mercedes zou een V12-motor van de AMG-stal in de Mercedes G-Klasse leggen. Echt waar? 

Autoblog.nl beweert alleszins van wel. Waarom? Dat weten ze zelf niet echt, maar goed. Dit model zou in beperkte oplage op de markt komen. De V12 die onder de motorkap zou komen te liggen beschikt over 2 turbo’s en levert een duizelingwekkende 612 pk. Genoeg om eventjes bergop te kunnen rijden, lijkt ons, maar evengoed om voluit te gaan op de autosnelweg.

De topsnelheid zal omwille van aerodynamische redenen beperkt blijven tot 210 km/u. De G-Klasse is dan ook vormgegeven als een blok. De kostprijs van al dat moois zou neerkomen op zo’n €220.000 en de prestatiecijfers zullen waarschijnlijk van een buitenwereldse grootte-orde zijn. Benieuwd of hij er ook echt komt.

Mercedes G-Klasse Final Edition

Deel dit bericht:

2 reacties op "Komt er een Mercedes G65 AMG?"

  1. BNNY 17-05-2011 om 12:20

    Nog heftiger als de G500 met de V8 uit de SLR! Hier smullen er nu al enkele Arabieren van…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...