Brabus kietelt de Mercedes V8 tot 620pk

Mercedes V8 tuning door Brabus
Brabus voorziet ons van tijd tot tijd van een ongeziene tuningcreatie, maar nu hebben ze ook een wat meer gematigde upgrade klaar.

Meer specifiek kunnen de eigenaars van een Mercedes V8 langsgaan bij de heren in Bottrop. We denken dan voornamelijk aan de S500 en CL500, maar vergeten ook de AMG 63 reeks niet. Afhankelijk van het type kan het vermogen oplopen tot 620pk en 1000 Nm, daarbovenop kunnen ze de wagen ook nog optisch wijzigen als de klant dit wenst. Daarvoor hebben ze een groot arsenaal aan aërodynamische onderdelen in koolstofvezel, gigantische jetsers tot maximaal 21″ en gepersonaliseerde elementen voor het interieur.

Voor de 500 reeks binnen het Mercedes’ gamma beginnen we met de B50 PowerXtra 490 pack, waarmee het vermogen stijgt tot 490pk. Standaard heeft de S/CL500 er 435. Het koppel stijgt van 580 tot 780Nm. Voor 4.900 euro installeert Brabus een klein onderdeel in het elektronisch hart van de V8, waarmee de installatie redelijk snel en gemakkelijk verloopt.

Voor wie het een beetje meer mag zijn is er het B50 PowerXtra 520 pack, waarmee geheel logisch het vermogen stijgt tot   en 820 Nm. Voor deze ultieme upgrade voor de Mercedes 500 reeks (en de 550 reeks in de VS) betaal je wel 5.900 euro, waarmee het verschil van 1.000 euro de toename van 30 pk vertegenwoordigd. Best veel, maar bij het PowerXtra 520 pack voorziet Brabus een echte aanpassing aan de motor en de koeling. De begrenzer wordt ook verwijderd en de topsnelheid zou rond de 300km/u liggen.

Ook voor de AMG modellen voorziet Brabus een vermogensupgrade. Dankzij een geavanceerde motorkoeling en een extra waterpomp zou het krachtige blok goed zijn voor 584 pk. Voor deze upgrade betaal je eveneens 5.900 euro. Diegenen met het AMG Performance Pack worden ook niet vergeten, zo kunnen zij gebruik maken van het B63 PowerXtra 620 pack, goed voor 620 pk en 1000 Nm. Hiermee zou een sprint van 0 tot 100km/u slechts 4,3 seconden in beslag nemen, de topsnelheid ligt op 320km/u. Kostprijs voor deze ultieme AMG 63 upgrade bedraagt ook 5.900 euro, wat een rare prijspolitiek weergeeft bij Brabus, maar dan krijg je wel dezelfde prestatiecijfers als de AMG 65 reeks.

Brabus haalt op het einde van het persbericht ook nog even de nieuwe sportuitlaat aan, waarmee er nog beter genoten kan worden van de V8. Dankzij een “coming home” en “sport” knop kan het geluid geoptimaliseerd worden afhankelijk van de plaats waar je jezelf bevindt. De optionele onderdelen voor de AMG 63 reeks werden overigens ontwikkeld met behulp van een windtunnel, waarmee ze ook bij hogere snelheden voldoende stabiliteit moeten bieden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...