Mercedes SLS AMG Roadster is bijna klaar!

Mercedes SLS AMG Roadster
Mercedes is bijna klaar met de cabrio-versie van de SLS AMG: de SLS AMG Roadster.

Die Roadster zal jammer genoeg afscheid moeten nemen van de typerende Gullwing doors, maar ondanks het feit dat de wagen niet langer over een vast dak zou beschikken, beweert Mercedes dat de SLS Roadster nog steeds voldoende stijfheid bezit om een supercar te zijn. Er werd dan ook 3 jaar gewerkt aan deze dakloze variant.

De presentatie van dit model zal plaatsvinden op het autosalon van Frankfurt, september dit jaar. Daar zullen we een 571 pk sterke cabrio zien, die gelanceerd zal worden in de herfst van 2011. Tijdens de ontwikkeling van de stoffen kap van dit model werd er gelet op drie belangrijke punten: geluid, vibraties en stijfheid. Het dak kan geopend worden bij een snelheid van 50 km/u. Het koetswerk van de SLS AMG Roadster weegt 243 kg, amper 2 kg meer dan de Coupé.

Naast aanpassingen aan het koetswerk, werd ook het aluminium spaceframe herbekeken. Hier en daar waren versterkingen nodig om de wagen als cabrio ook voldoende veilig te maken en moest er plaats zijn voor een Roll Over Protection System. Ondanks wat extra gewicht kan de SLS AMG Roadster toch nog 317 km/u halen in een rechte lijn. De snelheid is elektronisch begrensd, maar kan zowel met het dak open als met het dak dicht behaald worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...