Productie Bugatti Veyron loopt ten einde

Bugatti Veyron
De productie van de meest magistrale supercar van de eeuw, de Bugatti Veyron, loopt ten einde. Het laatste model zou momenteel geassembleerd worden in Molsheim.

Een bron dichtbij het productieproces kon dit nieuws bevestigen, maar kon niet verder uitweiden over de kleurencombinatie. De eigenaar heeft meer dan 2 jaar moeten wachten op zijn standaard Veyron, maar er zijn slechtere vooruitzichten dan 1001 pk op je oprit. Van de Veyronreeks werden er 300 modellen gepland, waarvan het laatste model nu volledig handmatig gemonteerd wordt door hoogopgeleide ingenieurs.

Behalve de coupé uit 2005 maakt men ook nog een cabriovariant en een hardcore variant van deze ultieme hypercar. Bugatti zou van deze 2 modellen nog enkele exemplaren overhebben, dus mocht je op zoek zijn naar een nieuwe wagen en je hebt meer dan een miljoen euro teveel, neem dan even contact op met Bugatti. Zodra de volledige Veyron-reeks de deur uit is, kan men die productiecapaciteit gebruiken voor een nieuw model. De vierdeurscoupe Galibier staat momenteel hoog aangeschreven, toch is de productie officieel nog niet bevestigd. Behalve een nieuwe supercar met onmenselijk veel vermogen zou er ook plaats zijn voor een tweede productielijn, maar daaromtrent is er nog weinig bekend.

In België zouden er drie Veyrons verkocht zijn, één exemplaar is alvast verkocht aan een West-Vlaamse ijsjeskoning, over de andere exemplaren is er bijzonder weinig gekend. Importeur D’ieteren heeft ook nog een exemplaar ter beschikking, maar die dient vooral als demo voor geïnteresseerde kopers.

Bugatti Veyron

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...